Måltorkan verkade ha HV71 i ett järngrepp.

Då brast fördämningarna fullkomligt hemma mot Mora IK – och laget vann med 5–0.

Fredrik Pettersson-Wentzel höll därmed sin andra nolla på tre matcher.

– Noll mål... Mer än så kan man ju inte göra, säger målvakten efter målkalaset.

HV71 tog tidigt hand om taktpinnen hemma mot Mora och vann komfortabelt med 5–0.

6 524 åskådare hade letat sig till Kinnarps Arena för mötet mellan HV71 och Mora. Väl där möttes de av beskedet att domarna var försenade – och matchen skjutits upp 20 minuter.

När pucken väl släpptes var det HV som tacklat fördröjningen på bästa vis. Hemmalaget rivstartade och kunde göra både 1–0 och 2–0 innan paus.

Det var första gången på fem matcher som laget gjorde mer än ett mål i samma match och det var två kulturbärare – Mattias Tedenby och Martin Thörnberg – som visade vägen.

Tafatt Mora-spel

Mora gav HV 71 såväl mycket yta som tid i första perioden. Thörnbergs 2–0-mål i powerplay var ett tydligt exempel då han, väldigt ostörd, fick kliva in och trycka upp pucken i nättaket bakom Morakeepern Christian Engstrand.

– De stressar inte speciellt hårt så det är bara att försöka hitta ett bra skottläge. Det funkade bra, säger Thörnberg, som själv verkade förvånad i C Mores sändning.

I andra fortsatte målkalaset, och hemmalaget gick ifrån till 4–0 efter mål av Robin Figren och Victor Ejdsell.

Med bara åtta sekunder kvar av matchen avrundade Sebastian Wännström målkalaset med sitt 5–0-mål i powerplay.

Andra nollan på en knapp vecka

Den färska nollan mot Mora var Fredrik Pettersson-Wentzels andra på en knapp vecka. Borta mot Skellefteå i lördags tog han ju också allt – även om det bara räckte till två pinnar den gången.

– Det kändes såklart bra i dag. Noll mål... mer än så kan man ju inte göra, säger målvakten till C More.

– De gör ett bra jobb framför mig i dag också.

Mora till match med en egen måltorka – som nu alltså håller i sig. Laget har nu bara gjort ett mål på de tre senaste matcherna.