Tog emot folkets jubel – i juniorernas tröjor

Publicerad:

HOCKEY

Tre Kronor fick ta emot folkets guldjubel på Sergels torg.

Men allt stod inte rätt till – spelarna firade nämligen i fel tröjor.

– Det är juniorlandslagets tröjor. Vi fick göra en improvisation, säger materialaren Anders ”Pudding” Weiderstål till Expressen.

GULDLAGET.
Foto: JIMMY WIXTRÖM
GULDLAGET.

I söndags blev Tre Kronor världsmästare för tionde gången i hockeyhistorien.

Henrik Lundqvist tog Kanadas samtliga fyra straffar samtidigt som Nicklas Bäckström och Oliver Ekman-Larsson satte sina straffar för Sverige.

– Jag fick tårar av att stå där ute med brorsan. Det var det här jag drömde om när jag åkte från New York. Det är det här jag har drömt om sedan jag var liten, sa Lundqvist efteråt.

Men när laget hyllades på Sergels torg i Stockholm under måndagskvällen stod inte allt rätt till.

”VM-tröjorna nedpackade”

Spelarna firade nämligen i fel tröjor – där flera av guldhjältarna hade fel nummer på ryggen.

– De tröjorna (VM-tröjorna) är nedpackade i trunkar och hamnade i en lastbil på väg till hockeyförbundet. Vi fick göra en improvisation. Det här är juniorlandslagets tröjor för att det ska vara rätt reklam och så. Då kunde inte killarna få sina rätta nummer, det var det som var grejen, säger materialaren Anders ”Pudding” Weiderstål till Expressen.

Senast tröjorna användes var i april av juniorlandslaget, men att flera av Tre Kronor-spelarna fick fira i fel tröjnummer ska inte ha varit så känsligt.

– Nej, det tror jag inte. Inte i ett sånt här läge. Hade det varit match hade det varit värre, säger ”Pudding” Weiderstål.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!