Erik Karlssons nya succénummmer: ”Blev rätt bra”

Av: Per Bjurman

Publicerad:
Uppdaterad:

NEW YORK. Erik Karlsson gjorde det igen.

Han slog en ny drömpassning så Ottawa kunde avgöra även fjärde matchen mot Boston – och nu har de skaffat sig slagläge inför nästa duell.

– Det är starkt av oss att vinna så här jämna matcher hela tiden. Nu vore det väldigt roligt om vi kunde avgöra hemma i nästa match, säger Stanley Cup-slutspelets stora artist till Sportbladet efter 1-0.

Foto: Maddie Meyer / GETTY IMAGES NORTH AMERICA

Framspelningen till Bobby Ryan i natt var inte riktigt lika oförglömlig som den till Mike Hoffman i måndags, men det är ju också att kräva det omöjliga. Den skulle skulle de facto kunna ställas ut på museum.

Men shownumret knappa sex minuter in i tredje perioden i det fjärde mötet mellan Bruins och Senators i TD Garden  höll i sanning hög klass det också.

Erik fick pucken på blålinjen och laddade för skott – men såg Bobby Ryan vid sidan av kassen och slog i sista stund istället en hård passning och den pånyttfödde Ryan kunde tråckla in matchens enda balja på Tuukka Rask.

Kallades världens bästa

– Jo, det blev rätt bra. Jag fintade väl skott där och hittade Bobby och han gjorde det jäkligt bra. Igen. Han har varit riktigt het i hela slutspelet, säger Herr Karlsson när vi når honom efteråt.

Det är tredje highlight-mackan den 26-årige smålänningen serverat i avgörande läge under serien mot Boston. 

– Ja, kluckar han, när jag inte gör nåt annat får jag väl försöka bidra på det sättet. 

Följ Sportbladet på Instagram för NHL-koll varje morgon.

Eller hur. Såg du inte vad just Bobby Ryan sa efter förra matchen?

– Nej. Jag brukar inte kolla så mycket på sånt där.

Han kallade dig den bästa hockeyspelare han någonsin sett.

– Det var ju snällt. Han har varit runt en del också, så det får man väl ta åt sig lite av.

”Ska försöka avgöra”

Det finns det all anledning att göra.

Efter tredje raka uddamålssegern har Ottawa 3-1-övertag på Boston och kan avgöra hemma i Canadien Tire Center natten till lördag.

– Det är starkt av oss att vinna så här jämna matcher hela tiden. Det har ju varit två övertidssegrar och så den här 1-0-segern. Jag tycker vi gjort det riktigt bra.Ikväll hade vi stor hjälp av Craig Anderson i kassen också, det ska sägas. Han gjorde flera stora räddningar i avgörande lägen, fortsätter ”EK65.

– Nu ska vi förstås försöka avgöra på hemmaplan, det vore verkligen roligt. Men det är jämnt och hårt hela tiden, så det kommer inte bli någon lätt uppgift.

Nä, men de har ju Erik Karlsson och därmed finns alltid chansen.

Se fler höjdpunkter på och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!