Tedenby gjorde comeback i HV71:s överkörning

Då blev han målskytt direkt när HV71 körde över Rögle med 6–2.

– Det var gött, säger Tedenby efter säsongens första mål.

HV71
Rögle BK

Den 1 oktober utgick HV71-stjärnan Mattias Tedenby mot Oskarshamn med en ledbandsskada i fotleden. I dag gjorde han comeback – efter 17 matchers frånvaro.

Då behövde han bara knappa sju minuter att bli målskytt i hemmamötet mot Rögle när han från nära håll tryckte in sitt första mål för säsongen.

PLUS: Axelssons betyg: Så bra är hockeyexperterna

– Det var en skön start och få hänga dit den direkt, det var gött. Den hoppade och studsade lite och jag såg att den låg lös och den lyckades trilla in, säger han till C More.

HV utökade sedan när Herman Hansson satte 2–0, 28-åringens andra SHL-mål i karriären efter att ha gjort det första mot Leksand i torsdags.

Andrae med fyra assist

I den andra perioden fortsatte målen att komma i strid ström och den gemensamma nämnaren för hemmalaget var att backen Emil Andrae låg bakom de flesta.

När HV71 satte 5–2 genom Andy Miele så fick Emil Andrae sin fjärde assist i matchen.

– Vi är jävligt effektiva och sätter dit lägena. Jag försöker sätta medspelarna i bra lägen, säger Andrae.

HV71 vann till slut med 6–2 och lyfter nu i tabellen och är bara två poäng bakom Rögle.

– De var bättre än oss i dag, säger Rögles tränare Cam Abbott.

Köp dina hockeytröjor i Sportbladet Shop här!

INSIDE TIMRÅ: Häng med in i omklädningsrummet