Men i kväll förlorade serieledarna Modo – mot nykomlingen Östersund.

– Jag tycker att vi vinner rättvist, säger Karl Johansson till C More.

Modo har stormat igenom hockeyallsvenskan den här säsongen. Laget toppar tabellen efter 29 spelade omgångar, och inför torsdagens match mot Östersund hade laget hela 16 (!) raka segrar.

Men i kväll tog segersviten slut. Nykomlingen Östersund vann till sist med 5–3.

Efter en mållös första period kunde Östersund ta ledningen i den andra genom Casper Larsson. Mikkel Aagaard kvitterade för serieledarna, innan Henrik Marklund kort därefter gav ÖIK ledningen igen.

Gjorde hattrick

Aagaard kom att göra sitt bästa för att Modo skulle få med sig en ny seger. Han gjorde nämligen sitt andra och tredje i matchen i den tredje perioden – men det räckte ändå inte.

Alexander Anderberg gjorde 4–3 med knappt tio minuter kvar att spela, och Karl Johansson fastställde slutresultatet med mindre än sex minuter kvar att spela.

– Sjukt kul att vinna. Jag tycker att vi gör en riktigt bra match i dag. Jag tycker att vi vinner rättvist, säger Johansson till C More.

I och med resultatet ligger Östersund på sjunde plats i tabellen, medan Modo alljämnt toppar hockeyallsvenskan med 14 poäng före tvåan Djurgården.