Klart: Per Ledin klar för SHL-klubb

Av: Daniel Sörensen

Publicerad:
Uppdaterad:
Per Ledin.
Foto: BILDBYRÅN
Per Ledin.

Per Ledin är tillbaka i SHL.

Den rutinerade forwarden förstärker Malmö Redhawks.

– Per är en spelare som har varit med om alla situationer som hockeyspelare och vi är övertygade om att han kan hjälpa oss under den avgörande delen av säsongen, säger sportchefen Patrik Sylvegård.

Malmö Redhawks har varit på jakt efter en erfaren ledare som kan förstärka klubbens forwardsuppsättning inför grundseriens sluttamp.

Under transferfönstrets sista timmar kom nyheten att de hade hittat sin man.

40-årige Per Ledin, senast i Bodens HF i AllEttan, har skrivit på fram till säsongsslutet. Han ansluter till laget i morgon men är inte spelklar till hemmamatchen mot Växjö Lakers.

– Vi känner att vi behöver en rutinerad kille som besitter ett stort inre ledarskap, något som kommer att komma väl till pass i vår relativt unga och oerfarna trupp, säger Patrik Sylvegård i ett pressmeddelande.

Har spelat i flera SHL-klubbar

Ledin är trefaldig SM-guldvinnare och har tidigare tillhört klubbar såsom Luleå, HV71, Färjestad och Colorado. Han har också spelat i både Österrike och Schweiz.

I fjol spelade han i SHL, både för Karlskrona och Luleå. Han skriver nu på för sin femte SHL-klubb.

– Per har hållit igång under säsongen och är i matchform. Nu är han fullt inställt på att komma hit och kriga för sin plats i laguppställningen, säger Malmö Redhawks sportchef, Patrik Sylvegård.

Publicerad:

LÄS VIDARE