Mika Zibanejad förste svensk att spränga 30-målsvallen

Av: Per Bjurman

Publicerad:
Uppdaterad:

NASHVILLE. Mika Zibanejad blev förste svensk att spränga 30-målsvallen i NHL den här säsongen.

Han gjorde det när New York Rangers i natt vände 0-2-underläge i Montreal till 5-2-seger och tog sig upp till slutspelets tröskel.

– Jag hade lite flyt, men det var otroligt skönt att se pucken gå in, säger den svenske skyttekungen.

Ja, New York Rangers osannolika push upp mot slutspelsstrecket fortsätter.

Mot Canadiens i mäktiga Bell Centre i natt befann de sig i 0-2-underläge i slutet av andra perioden, men samlade sig till en magnifik tredjeperiod och vände till 5-2-seger.

Därmed har de vunnit nio raka bortamatcher och det är ingenting mindre än bästa bortasviten i klubbens snart 100-åriga historia.

Det betyder också att Blueshirts – för bara en månad sedan helt borträknade – nu har blott två poäng upp till sista wild card-platsen i östra tabellen.

– I den där tredje perioden spelade vi hårdare, jobbare hårdare och åkte snabbare på skridskorna. Det gav resultat, konstaterar Mika Zibanejad när han möter media efteråt.

Tangerat sitt personbästa

Som vanligt drog den svenske förstecentern själv sitt strå till segerstacken. 11.09 in i tredje satte han 2-2-pucken med en karaktäristisk pärla från slottet.

– Artemi Panarin la en fantastisk passning, han är ju helt otrolig med pucken. Sedan hade jag lite flyt, men det var otroligt skönt att se pucken gå in, fortsätter han.

Målet var den 26-årige svenskens 30:e för säsongen och det innebär att han redan tangerat sitt personbästa – och att han leder såväl svenska målligan som svenska poängligan.

Mika Zibanejad.
Foto: Gerry Broome / TT NYHETSBYRÅN
Mika Zibanejad.
Publicerad:

LÄS VIDARE