Rakell gjorde säsongens första mål i vändningen

Publicerad 2019-10-09

NEW YORK. Alla svenska målskyttar i NHL har börjat veva igång.

När Anaheim i natt vände och vann mot Red Wings i Detroit tryckte även Rickard Rakell in sin första fullträff för säsongen.

– ”Hampe” Lindholm sköt och returen studsade in via mig. Det är ändå skönt att få första mål gjort, jag skiter i hur det såg ut, säger han med ett skratt till Sportbladet efter 3-1-segern.

Ska Ducks ha någon chans i år, lyder den allmänna uppfattningen, krävs att några stycken av de ledande spelare som hade en motig fjolårssäsongen studsar tillbaka med ordentlig schwung.

Utpräglade målskytten Rickard Rakell är en av dem och jodå – han verkar vara på G.

I säsongens tredje match, borta mot Detroit i natt, spräckte han sin nolla.

Knappa fem minuter in i tredje perioden dök han upp framför kassen och stökade in en förlupen puck.

– ”Hampe” (Lindholm) sköt och på något sätt studsade returen ut på mig och in mål, berättar Rickard när vi når honom efteråt.

– Men ändå, det var skönt att få första målet gjort, jag skiter i hur det såg ut, ha ha.

”Riktigt skön vinst”

Med den struten lyckades Ducks kvittera den 1-0-ledning Wings hade skaffat sig i slutet av andra perioden – genom att Filip Hronek märkligt nog dammade på slägga efter slägga och efter två klockrena stolpträffar dyngade upp pucken i krysset. Sedan kom det ytterligare två Anaheim-mål i snabb följd i mitten av slutperioden, det andra inprickat av Jakob Silfverberg och därmed var ankornas tredje raka seger säkrad.

– Riktigt skön vinst. De pressade oss i de två första, men John Gibson stod på huvudet i kassen och höll oss kvar i matchen, fortsätter ”Rocket Ricky”.

– Sedan gick vi mer på offensiven i tredje och puckarna började trilla in.

Carolina Hurricanes har inlett säsongen med en rent pardonlös tjurrusning.

I natt tog de fjärde raka segern – och tangerade klubbrekordet för bästa säsongsstart någonsin – genom att köra över Florida Panthers på bortaplan.

Redan efter en period hade de 4-0-ledning och slog sedan av på takten men vann till slut med 6-3.

– Ändå tycker jag att detta nog var vår sämsta match hittills. Men vi spelar för ett vinna, eller hur, säger coachen Rod Brind’ Amour till nhl.com.

Dallas Stars lyckades under nattens bortaduell mot Washington äntligen bryta den tre matcher långa förlustsvit de inlett säsongen med.

Men det satt hårt inne igen.

När blott 31 sekunder återstod såg Nicklas Bäckström, med sitt första mål för säsongen, till att kvittera den 3-2-ledning Texas-laget krigat sig till i tredje – och därmed räddade ju Valbo-stjärnan, som också stod för en assist, en poäng åt hemmalaget.

Men 43 sekunder in i övertidsperioden satte Tyler Seguin den avgörande 4-3-pucken.

– Vi har satt tung press på oss själva för att komma ur den inledande svackan så detta var en stor lättnad, säger hjälten till nhl.com

Noterbart i övrigt är att Washington-stjärnan Evgeni Kuznetsov gjorde säsongsdebut efter sin tre matcher långa kokain-avstängning – och gjorde mål direkt.

– Men jag bryr mig inte om mål. Jag tar mycket hellre en seger och är glad i morgon, säger han.

Pittsburgh Penguins halkade återigen snett hemma i PPG Paints Arena och åkte på en 4-1-knock mot Winnipeg – trots att Winnipeg saknade vitala delar av sin backbesättning.

Även Penguins har dock skadeproblem – och fick ännu fler under matchens gång. Bland annat tvingades Patric Hörnqvist lämna isen efter att ha träffats av ett Kris Letang-skott i knätrakten.

– Han ska undersökas i morgon. Innan dess har jag inga uppdateringar om hur han mår, säger coachen Mike Sullivan.

Sväng och halsbrytande kast verkar vara LA Kings melodi i år.

Häromdagen fick de stryk med 6-5 av Edmonton och i natt var det dags för nytt drama mot Calgary. Gästerna från Kalifornien hade ledningen med 3-0 efter halva matchen, men Flames kom tillbaka och kvitterade med en dryg minut kvar av tredje perioden. Rasmus Andersson sköt, Matthew Tkachuk vispade in returen.

Men i ett powerplay på övertid kunde Drew Doughty till sist säkra segern med ett mäktigt slagskott.

Adrian Kempe hade en assist.

Det finns nästan inget svårare än att slå Vegas på bortaplan, men rivstartande Boston Bruins klarar det också.

De hamnade visserligen i 0-2-underläge i T-Mobile Arena tidigt i morse, men vände och vann till slut med 4-2.

Brad Marchand var den stora hjälten med två mål och en assist.