Dallas tog viktig seger – Khudobin storspelade

Klingberg till Sportbladet: Vet att han ger oss sitt bästa varje kväll

Uppdaterad 2021-05-21 | Publicerad 2021-02-25

ORLANDO. Ryske Dallas-keepern Anton Khudobin gjorde en ny monstermatch mot Florida i natt – och den här gången fick han lön för mödan i form av nolla och seger.

– Han var bäst på planen igen och gjorde några helt sjuka räddningar. Det ger hela laget så mycket när han spelar så, säger målskytten John Klingberg till Sportbladet efter 3-0-segern.

”Vi slösade bort ett lysande målvaktsframträdande”, suckade coachen Rick Bowness när Stars i måndags lyckades förlora med 3-1 mot Panthers i Sunrise – fast Anthon Khudobin radade upp 49 räddningar, flera helt omöjliga.

Men den ryske veteranen lät sig själv inte nedslås, som det verkar. För i natt bara upprepade han prestationen; tog 43 skott, höll nollan och ledde Texas-stjärnorna till första segern sedan början av månaden.

– Ja, ”Dobby” var grym igen. Bäst på planen, säger John Klingberg.

– Han gjorde några helt sjuka räddningar och det gör så mycket för hela laget när han spelar så och vi vet att han ger oss sitt bästa varje kväll.

Nätade efter 53 sekunder

Även ”Burger” själv gav av av sitt bästa i Florida-solen – direkt. Matchen hade inte pågått mer än 53 sekunder när han kom släpande i ett anfall, fick pucken i slottet, gled några skär och dammade in sitt tredje mål för säsongen.

– Jag fick mycket tid att sikta och skjuta där, konstaterar han.

Allt om Hockey-VM 2021: Spelschema, tv-tider och datum
Stanley Cup 2021: Allt om slutspelet i NHL

På andra sidan av delstaten såg regerande mästarna Tampa samtidigt till att nypa till Carolina för andra matchen i rad – och även de vann med 3-0.

– Vad som varit vårt stora problem de här matcherna? Well…Tampa Bay Lightning, suckar Hurricanes-coachen Rod Brind’Amour.

Victor Hedman noterades för en assist och därmed närmar han sig Quinn Hughes i toppen av backarnas poängliga.

New York Rangers-veteranen Chris Kreider fullbordade ett hattrick i Philadelphia under natten, bland annat på två assist från Mika Zibanejad – förgäves.

Utan Artemi Panarin – som tagit en paus efter de påstått politiskt motiverade anklagelserna om att han ska ha misshandlat en ung kvinna i Ryssland – och Kaapo Kakko (ute på grund av covid-protokollet), skadade Jacob Trouba och Filip Chytil fick Blåskjortorna lik förbaskat stryk med 4-3 mot likaledes dränerade Flyers.

– Vi sköt oss själva i foten med alldeles för många utvisningar, suckar coachen Alain Vigneault.

Erik Gustafsson hade en fin kväll för hemmalaget och bidrog med både mål – sitt första som Flyer – och assist.

Minnesota Wild är verkligen ”på riktigt” i år.

Det visade de återigen med en mäktig 6-2-seger mot Colorado i natt – i Denver.

Den nya superkedjan med Mats Zuccarello, Victor Rask och Kirill Kaprizov var återigen framstående och stod för fem nya poäng, men även andra, mindre namnkunniga excellerade. Nico Sturm gjorde till exempel två mål och Ryan Hartman hjälpte till med både mål och assist.

Anaheim-ankorna gjorde en Vancouver mot Coyotes under sena natten. De hade 3-0-ledning när tredje perioden började, men fick ändå stryk med 4-3 – efter straffavgörande.

Oliver Ekman-Larsson bokfördes för två assist under ökenhundarnas comeback.

LA Kings börjar se nästan lika svårslagna ut som i mitten av 10-talet.

De tog sjätte raka segern i natt, i St. Louis.

När Oskar Sundqvist reducerade till 2-1 18.14 in i tredje perioden, och bluesmännen låg som blodiglar, kändes det som att sviten var hotad, men nej. Kungarna från södra Kalifornien stod emot och vann igen.