Publicerad 2020-10-14

Modo åkte på tredje raka förlusten för säsongen

Tre matcher – lika många förluster.

Modo har fått en mardrömsstart på hockeyallsvenskan.

Mot Kristianstad släppte man till hela 57 skott och förlorade med 1–2 efter straffar.

Kristianstad öste på från start mot Modo och hemmalaget ledde skottstatistiken med hela 16–4.

Trots det låg man under efter att Sebastian Ohlsson gett Modo ledningen med tolv sekunder kvar av perioden.

– Vår första period är riktigt, riktigt bra. Vi kommer ut precis som vi vill. Vi dominerar i det skedet men får ett olyckligt mål emot oss, säger Kristianstads tränare Mikael Gath i C More.

Storspelade

Där och då var Modo på väg mot sin första seger för säsongen efter att ha förlorat de två inledande matcherna.

Men Kristianstad fortsatte på samma sätt och kvitterade halvvägs in i andra perioden genom Fredrik Hansson.

Matchen gick till slut till straffar. Mycket tack vare en storspelande Anthony Peters i Modos mål. Kanadensaren räddade hela 56 skott men fick se sig besegrad i straffläggningen.

”Riktigt duktig”

Oscar Öhman avgjorde i straffläggningen och gav Kristianstad sin första seger i årets hockeyallsvenska.

– Synd att vi inte gör fler mål. VI skjuter i alla fall och de har en målvakt som är riktigt duktig och räddar på alla sätt och vis, säger Mikael Gath.

Modo fick i och med strafförlusten sin första poäng, men ligger sist i den haltande tabellen tabellen, två poäng bakom nykomlingen Väsby.

Timrå fick klara sig utan Jonathan Dahlén. Stjärnan var tilltänkt att spela och fanns med på bussen till matchen mot Tingsryd trots huvudsmällen i måndags mot Västerås.

Men Dahlén hade fått känningar i överkroppen och missade matchen. Utan sin lagkapten kunde inte Timrå rå på hemmalaget utan förlorade med 1–3.