Poulin skadad i Björklövens första förlust

Avbröt matchen i samband med baklängesmål

Publicerad 2020-11-01

Det blev en mardrömsdag för Björklöven i 1–4-förlusten mot Södertälje.

Målvakten Kevin Poulin skadade sig i samband med ett baklängesmål och förlusten var lagets första för säsongen.

SSK-forwarden Jacob Dahlström störtade mot mål och kolliderade med Kevin Poulin som tappade sin klubbhandske. Björklövens målvakt hamnade helt ur position och Emil Aronsson kunde enkelt lägga in pucken i mål.

”Han blir påkörd”

Efter videogranskning bedömdes Dahlström inte ha stört Poulin på ett fult sätt och målet godkändes.

Fel, tyckte Björklövens tränare Hans Wallson.

– De ringer på det och jag vet inte vem som har tagit beslutet. Han blir påkörd, tappar klubba och klubbhandske och utgår skadad dessutom, säger han i C More.

Det tyckte även Daniel Rahimi som var tillbaka efter två matchers avstängning.

– Enligt min synpunkt är det en felbedömning av domaren. Jag tycker att deras spelare är tillräckligt mycket på honom för att han ska tappa både klubba och vante. Vet inte riktigt reglerna men känslan är att han borde blåsa av i det läget, säger han.

Vad exakt det rör sig om för skada på Poulin ville inte Hans Wallson säga. Kanadensaren avbröt matchen och in kom Isak Mantler.

Ännu tyngre blev det i andra perioden när Emil Aronsson och Måns Lindbäck såg till att Södertälje tog ledningen med 3–0.

Stannade på tio matcher

SSK vann till slut med 4–1 och bröt därmed en tre matcher lång förlustrad.

– Väldigt skönt att vinna mot ”Löven” på hemmaplan på en söndag, säger SSK:s Samuel Fagemo som avslutade målskyttet.

För serieledande Björklöven var det lagets första förlust den här säsongen efter att ha inlett med tio raka segrar.

Eftermiddagens andra matcher gick båda till förlängning efter sena kvitteringar.

Modos junior Jeremias Lindewall kvitterade med 2.26 kvar att spela mot Bik Karlskoga. Men trots det blev sett ett dystert slut för Modo.

Sebastian Fakt avgjorde till 4–3 i förlängningen och Modo förlorade därmed för andra matchen i rad.

Mellan Väsby och Västerås kvitterade Väsbys NHL-lån Raphael Lavoie med drygt två minuter kvar att spela. Men i förlängningen var det ett annat NHL-lån som klev fram när Västerås Rasmus Asplund avgjorde till 3–2.

Det var lagens andra match mot varandra på fyra dagar och precis som förra gången vann Västerås med uddamålet.