Olesen fick matchstraff efter slutsignal

Publicerad 2020-10-25

Denna gång krävdes det förlängning.

Men Björklöven vann återigen – denna gång med 3–2 mot Södertälje.

Efter avgörandet var det rejält upprört i SSK-lägret och Nick Olesen fick matchstraff.

Björklöven hade 2–0 inför tredje perioden och en åttonde seger på lika många matcher var inom räckhåll.

Men Måns Lindbäck reducerade tidigt i tredje perioden, assisterad av Lucas Carlsson. Carlsson agerade framspelare på nytt med 7.26 kvar att spela när han vackert serverade Ludwig Blomstrand som sköt in 2–2.

Matchen gick till förlängning och där avgjorde Björklövens NHL-lån Oscar Steen redan efter tretton sekunder.

Steen kom direkt från avbytarbåset, blev fri med Filip Gustavsson och sköt Björklöven till sin åttonde raka seger på lika många matcher.

Bråk på slutsignal

Efter avgörandet var det rejält irriterat på isen. Södertäljes Nick Olesen drog på sig matchstraff för ”abuse of officials” och det blev stökigt mellan spelarna i de båda lagen.

SSK-tränaren Nichlas Falk säger i C More att man reagerade på att man tyckte att Steen var offside när han fick passningen som föranledde målet.

– Det är en offsidesituation men jag är inte linjeman så jag kan inte bedöma. Men jag antar att de har tagit rätt beslut, det utgår jag ifrån, säger han.

Anmäler

Målskytten Oscar Steen menade att bytet var okej och att det inte var någon offside.

– Det känns inte som offside. Bytet tyckte jag inte heller var för tidigt, säger Steen.

Huvuddomaren Jimmy Dahmén förklarade på ligans Twitter att det inte var någon offside vid avgörandet. Han berättade även att man kommer att efteranmäla en slashing/spearing som inträffade i slutet av första perioden. Dahmén gick aldrig in på vilken spelare det rörde sig om men Björklövens Daniel Rahimi delade ut en misstänkt spearing på Ludwig Blomstrand i just slutet av första perioden.

Björklöven och Södertälje möter varandra på nytt nästa söndag.

Tidigare under söndagen vann Västervik borta mot Tingsryd med 2–1. Jacob Bjerselius blev sen hjälte när han satte 2–1-målet med två minuter kvar att spela.