Skrämde bort spöket: "Dags att gå i kapp"

Publicerad 2017-02-25

Djurgården tog andra raka

Tre raka förluster mot Örebro.

Då vann Djurgården med 2–0 och fortsätter jakten i kampen om åttondelsfinalerna.

– Det är dags att gå i kapp nu, säger tränaren Robert Ohlsson i C More.

Örebro, och framför allt Julius Hadacek, hade växt ut till ett riktigt spöke för Djurgården.

Inför lördagens möte på Hovet hade målvakten hållit nollan två gånger om mot ”Järnkaminerna” – med 70 (!) räddningar.

Då bröt Djurgården ”måltorkan”.

Och det var Markus Ljungh som fick äran.

26-åringen avlossade kanonen till 1–0 4.48 in i andra.

”Vet var jag vill skjuta”

– Skönt. Ahlén (Mikael) vet var jag vill skjuta och skymde bra framför mål, säger Markus Ljungh i C More.

Och Djurgården var nära redan i första.

Matt Anderson hade ett jätteläge – nej, monsterläge – med 48 sekunder kvar av perioden, men Hudacek svarade för en galen räddning efter att ha lämnat buren mer eller mindre öppen.

Men Djurgården, som dominerade större delen av matchen, skulle få fler chanser.

Emil Johansson utökade till 2–0 med knappa 13 minuter kvar och fler mål blev det inte på Hovet den här lördagskvällen.

”Tror vi grejar det”

Efter nio raka förluster har Djurgården nu vänt på skutan och tagit två raka segrar.

Men det skiljer fortfarande en poäng upp till Karlskrona på den sista åttondelsplatsen.

– Vi har sagt hela tiden att vi ska jaga. Nu är det dags att gå i kapp också, säger Robert Ohlsson, tränare i Djurgården.

– Jag tror att vi grejar det, säger forwarden Lukas Vejdemo.