Lämnade efter samtalet med sjuka dottern

Publicerad:
Uppdaterad:
Tuukka Rask.
Foto: Michael Dwyer / TT NYHETSBYRÅN
Tuukka Rask.

HOCKEY

Han lämnade timmar före matchstart.

Stjärnmålvakten Tuukka Rask åkte till sin familj efter att hans sjuka dotter berättat om sin situation.

– Det finns viktigare saker i livet, säger finländaren.

Mitt i coronaanpassade Stanley cup-slutspelet flög Boston Bruins målvakt Tuukka Rask hem. 33-åringen sade att han ville vara med sin familj, nu framkommer det att hans dotter är sjuk.

– Han fick ett samtal från sin fru som sade att deras dotter akut behövde föras till sjukhus. Precis som alla föräldrar blev Tuukka Rask orolig, berättar radioreportern Greg Hill.

– Utan att avslöja vad det var, det överlåter jag till honom om han vill berätta, pratade han sedan med sin dotter. Hon sade då något om var han befann sig och sin situation. Det gjorde att han ville skynda sig hem till sin familj.

Rask kommer inte att spela mer för Bruins denna säsong, där hans insatser gav honom en nominering till Vezina Trophy – priset för den bäste målvakten i NHL.

”Finns viktigare saker”

– Jag vill vara här och tävla med mina lagkamrater, men just nu finns det saker i livet som är viktigare än ishockey och det är att vara med min familj. Jag vill rikta ett tack till klubben och mina lagkamrater för deras stöd och önska dem lycka till, sade Rask i helgen.

Boston Bruins vann i natt åttondelsfinalen mot Carolina Hurricanes med 4–1 i matcher.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

ÄMNEN I ARTIKELN