Södertälje vann direkt med nya tränarduon

Första matchen med nya tränarkonstellationen.

Då tog Södertälje en efterlängtad seger mot Västervik.

Laget vann med 4–1 hemma i Scaniarinken.

1–6 hemma mot Björklöven och en jumboplats i tabellen blev droppen.

Efter fyra raka förluster fick Södertäljes tränare Ulf Lundberg sparken i måndags.

Assisterande coacherna Nichlas Falk och Dennis Bozic tog över huvudansvaret och i kväll ledde de laget för första gången.

Seger direkt

Då fick tränarduon en drömstart.

Marcus Fagerudd och Sebastian Walfridsson såg till att SSK kunde gå till pausvila med 2–0 efter den första perioden.

19-årige talangen Hugo Gustafsson utökade ledningen i den andra perioden då han lyfte in pucken i mål efter en kylig backhanddragning.

Otäck tackling

En stund senare hettade det till ordentligt då Västerviks Darren Nowick fick matchstraff efter en boarding på Marcus Oskarsson.

SSK-spelaren låg länge kvar på isen och spelare från båda lagen rök ihop med varandra. Lyckligtvis kunde Oskarsson resa sig och åka av isen på egen hand efter ett tag.

Västervik reducerade i tredje perioden, men närmare än så kom inte laget. Istället kunde Ludwig Blomstrand fastställa slutresultatet 4–1 i tom bur.