Lundqvists arvtagare uppkallad – spelar direkt

Publicerad:
Uppdaterad:

HOCKEY

Henrik Lundqvist har fått ytterligare en konkurrent om målvaktsposten i New York Rangers.

Det står klart sedan klubben kallat upp 24-årige Igor Sjestjorkin.

– Jag kan bara kontrollera det jag kan kontrollera, säger Lundqvist enligt WNBC:s reporter Bruce Beck.

37-årige Henrik Lundqvists roll som förstemålvakt i New York Rangers är långt ifrån lika självklar som den var för några år sedan. Den här säsongen har Alexandar Georgijev fått allt mer förtroende och nu har även Igor Sjestjorkin kallats upp från farmarlaget Hartford.

Och han får chansen direkt mot Colorado natten till onsdag, svensk tid.

”Förtjänat det”

– Han har förtjänat det. Han har spelat sig till den här chansen, säger Rangers tränare David Quinn på en presskonferens.

Shestjorkin, som ses som Henrik Lundqvists arvtagare, hade flera imponerande säsonger i KHL innan han lämnade för Nordamerika inför den här säsongen. Där har han varit en av farmarligan AHL:s bästa målvakter.

Foto: Chris Szagola / TT NYHETSBYRÅN

Båda målvakterna kvar

Samtidigt är både Lundqvist och Georgijev kvar med Rangers, och beslutet att kalla upp Shestjorkin har således inget att göra med någon av de andra målvakternas hälsa att göra.

– Det ska bli kul att se honom spela. Jag vet inte hur det kommer att bli, jag kan bara kontrollera det jag kan kontrollera. Den dagliga rutinen kommer inte att ändras utan jag gör vad som är bäst för gruppen, säger Henrik Lundqvist.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!