Reaves oväntad hjälte för Rangers

Publicerad 2022-01-20

NEW YORK. Han värvades till New York för att hockeylaget på Manhattan skulle få mer muskler och tuffare attityd.

Men i natt bidrog Ryan Reaves med mycket mer än så. Han prickade in två mål och lade grunden för en mäktig vändning mot starka Toronto.

– Jag hade tagit mina vitaminer, flinar den 35-hårige hårdingen efter den oväntade 6-3-segern.

Inledningsvis såg det ut som att Toronto skulle mosa Rangers – just hemkomna från säsongens längsta bortaresa – som elefanten mosar musen under sin väldiga fot.

De dominerade våldsamt i starten, hade 2-0-ledning efter tre och en halv minut och kunde med lite flax ökat på till mycket mer än 3-1 innan första pausen.

Men redan under den blitzen lyckades Ryan Reaves – vars huvudsakliga uppgift består i att hålla motståndarna i herrans tukt och förmaning – skyffla in en reduceringspuck och i början av andra perioden smällde han, till hemmafansens vilda förtjusning, in ytterligare en puck.

Det blev starten på en mäktig vändning som fastställdes när Adam Fox skickade in 6-3 i tom kasse i slutminuterna.

– Ja, jag hade tagit mina vitaminer idag, säger Reaves med ett flin när han möter media efteråt.

– Naturligtvis kändes det väldigt bra, i synnerhet i den här ladan. Jag har inte gjort några mål tidigare under säsongen, så det var verkligen på tiden.

Med segern befäster Rangers, åtminstone tillfälligt, sin ställning som topplag i Metropolitan-divisionen – och enligt Ryan Reaves får resten av världen försöka vänja sig vid det.

– Jag vet att det finns många där ute som inte riktigt tror på oss ännu, men vi har bevisat att vi kan spela med de stora pojkarna. Ja, vi är rentav en den stora pojkarna. En contender.

Pierre Engvall och William Nylander assisterade till varsitt Leafs-mål – och den senare nådde därmed milstolpen 300 NHL-poäng.

För hemmalaget hade Mika Zibanejad två assist.