LHC bröt trenden – vann på bortais

Första bortavinsten efter sex försök

Publicerad 2020-11-17

Två formsvaga lag.

Då bröt Linköping förlustsviten mot Oskarshamn – och vann på bortais för första gången.

– I dag var vi med från start och alla är här, säger målskytten Jimmy Andersson.

För Oskarshamns del var det lagets tredje raka nederlag. Trots det håller sig smålänningarna alltjämt på en slutspelsplats, efter en annars imponerande säsongsinledning.

I tisdagskvällens möte med Linköping, som också kom från två förlustmatcher, var det länge mållöst. Men efter nio mål i matchens andra halva vann Linköping med klara 6–3.

Snabb replik

Gästerna öppnade målskyttet när klockan stod på 8.26 i den andra perioden. I powerplay visade Broc Little upp fin spelförståelse och hittade in till Markus Ljungh framför mål som enkelt petade in 1–0.

Men Oskarshamns replik, genom Oscar Sundh, lät inte vänta på sig.

Direkt efter missade Oskarshamn ett jätteläge att fullborda vändningen, i stället kunde Linköpings finländare Oula Palve sätta det matchavgörande målet. Allt inom loppet av 23 sekunder.

”Jobba-för-varandra-seger”

I den tredje perioden fortsatte målen trilla in. Efter sex ytterligare mål kunde Linköping lämna isen som segrare. Deras första poäng på bortais under årets säsong.

Efter matchen var Linköpings Jimmy Andersson, som själv svarade för ett mål i numerärt underläge, lättad.

– Vi visar att det finns styrka i den här gruppen. En riktig jobba-för-varandra-seger. Ska det bli någonting av det här så gäller det att kicka i gång nu. I dag var vi med från start och alla är här, säger LHC-backen i C More.

För Linköpings del innebär segern att de klättrar i SHL-tabellen och lämnar nedflyttningsplatserna.