Johan Garpenlöv, förbundskapten.

På onsdagen slog Tre Kronor Danmark med 4–2.

Dagen efter fick danskarna sin revansch genom en 3–2-vinst.

– Är naturligtvis inte nöjd, jag är mycket besviken, säger förbundskaptenen Johan Garpenlöv till SVT.

Tre Kronor spelar just nu Nordic Cup, en träningsturnering inför hockey-VM i Lettland. Där har man än så länge stött på Danmark två gånger. På onsdagen var Sverige det klart bättre laget och vann med 4–2.

I returmötet dagen efter blev det dock förlust mot Danmark i Malmö Arena. Danskarna drog det längsta strået och vann med 3–2.

– Vi var bättre efter första perioden, då vann vi lite närkamper och lösa puckar. Men sen får vi ett kontringsmål i baken, säger Johan Garpenlöv till SVT.

De svenska målskyttarna blev Dennis Rasmussen och Anton Wedin, som i april åkte ur SHL med HV71. I Danmark var det Nicolai Meyer som gjorde det avgörande målet i sin gamla hemmaarena, då han representerade Malmö Redhawks förra säsongen. Målet kom i power-play i början av den tredje perioden.

Sverige var otroligt nära att kvittera med en minut kvar, men skottet gick i kryssribban.

Träningsturneringen fortsätter i början av maj. Samma upplägg som mot Danmark gäller, där Sverige möter Norge i ett dubbelmöte 3 och 4 maj.