Publicerad 2021-01-09

Det vill sig inte för Linköping.

Jumbon var på väg mot en skrällseger borta mot Rögle.

Men en ny onödig utvisning och självmål sänkte LHC på fyra minuter.

Linköping kom till topplaget Rögle med sju raka förluster och en stor fet krisstämpel.

Efter den senaste förlusten var Jonas Junland rasande på en onödig utvisning från junioren Arvid Costmar som ledde till baklängesmål.

Frågan är vad han säger till Niko Ojamäki den här gången.

Zaar med dubbel

Med ledning 1–0 i sista perioden tog finländaren två minuter för ”delaying the game” efter att ha blockerat pucken mot sargen i mittzon.

Daniel Zaar utnyttjade det numerära överläget och fick håll på ifrågasatte Niklas Lundström.

Och det skulle bli värre. Fyra minuter senare kom samma Zaar in i offensiv zon och slängde in pucken från snäv vinkel via LHC-backen William Worge Kreü och in till 2–1.

Matchen slutade 3–1 efter mål i öppen kasse av Erlend Lesund.

– Vi kämpar och sliter och gör det vi kan, man blir besviken, säger Jonas Holös i C More.

Segern gör att Rögle toppar tabellen. Linköping är sist efter att Brynäs passerat i dagens omgång.