Stjärnor i fjol – nu på väg mot division 1

Publicerad 2015-03-20

Nytt jättefiasko för storsatsande Södertälje

Södertälje är allt närmre ett praktfiasko och spel i division 1.

Laget som hade näst högst spelarbudget i Hockeyallsvenskan förlorade hemma mot Tingsryd efter att bortalaget avgjort med ett helt galet mål.

– Det är bedrövligt, säger trotjänaren Robert Carlsson till Länstidningen.

Efter en chockartad förlust mot Pantern i förra omgången tog Södertälje ikväll emot Tingsryd på hemmais. Kritiken mot den klassiska klubben har varit massiv under säsongen och en seger var allt som räknades ikväll.

I den första perioden kom också SSK ut starkt, Robert Carlsson kunde styra in periodens enda mål och hemmalaget vann skotten med 17-5.

När Simon Löf sedan satte 2-0 för hemmalaget i början av den andra perioden såg det ut att bli en bekväm resa för Södertälje, men innan perioden var över kunde Tingsryd först reducera efter en styrning av Patrik Nilsson och sen kvittera när Jacob Nilsson satte dit en backhand.

Otrolig sargstuds avgjorde

Den tredje perioden bjöd på en otrolig målfest och stor dramatik. SSK kvitterade Tingsryds ledning två gånger om och med mindre än sju minuter kvar var ställningen 4-4.

Då fick Tingsryd in ett väldigt oväntat mål. Jarkko Oikarinen drog iväg en lös puck som gick en bra bit utanför målet. Men pucken fick en oväntad bana efter sargstudsen, flög med oväntad fart tillbaka mot Bengtsberg i Södertälje-kassen, via hans benskydd och in i mål.

Tingsryd kunde därefter säkra matchen efter två mål i tom kasse.

– Det var bedrövligt. Jag vet fan inte vad som händer. Vi spelar okej fram till 2-0, men sedan släpper vi in mål på ingenting, precis som vi har gjort hela säsongen, säger Robert Carlsson till Länstidningen och fortsätter:

– Det är säkert mentalt, men vi släpper fortfarande in alldeles för enkla mål. De behöver ju knappt jobba för sina mål och det får bara inte hända.

Hoppades på SHL – på väg mot division 1

Förlusten innebär att SSK nu är sist i Kvalserien där fyra av sex lag tar sig till Allsvenskan.

Det var det inte många som trodde när säsongen startade.

Södertälje var en av de klubbar som storsatsade  med 16 nyförvärv, 15 miljoner i spelarbudget (näst högst efter Malmö) och mängder av SHL-rutin.

Men istället för att ta sig till SHL är laget nu inte långt bort ifrån division 1. Man har sex matcher på sig att rädda hedern och på söndag ställs man mot AIK som gått som tåget i kvalserien.

Nedan kan du läsa om 10 nyförvärv som misslyckats kapitalt i SSK.

Kvalseriens andra storklubb, AIK tog ett jättekliv mot ett nytt säkrat kontrakt efter fjärde raka segern. Sundsvall besegrades hemma på Hovet med 5-2.

Hemmalaget ledde med 2-1 efter första perioden men i period två la man in en extra växel.

Daniel Olsson-Trkulja satte 3-1 när han la in pucken i öppet mål efter att ha lurat tre motståndare och målvakten. Fjärde målet kom när Robin Kovacs satte ett hårt backskott i power play. Sundsvall reducerade till 4-2 innan sista periodpausen men tredje perioden kontrollerade AIK och matchen avgjordes definitivt när Emil Lundberg satte 5-2 med elva minuter kvar.

AIK leder nu kvalserien efter fyra matcher med sju poäng ner till Sundsvall under strecket.

Stefan ”Lillis” Lundhs Pantern kom inte upp i samma standard som i förra matchen mot SSK, laget föll mot Västervik med 3-1.

Pantern började dock matchen starkt och Johan Molldéns mål gjorde att laget hade med sig en ledning efter första perioden.

Men matchen avgjordes i den andra perioden där hemmalaget Västervik gjorde tre mål på drygt sex minuter.

Sista akten förblev mållös och Västervik passerar nu Pantern upp till en tredjeplats i tabellen.