Snodde klubban och passade till kvitteringen

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-03-24

Skellefteå vände mot Färjestad

Skellefteås Fredrik Warg tog Kent McDonells klubba i power play med bara minuter kvar av den sista perioden mot Färjestad.

I sekvensen senare spelade samme Warg fram till Jimmie Ericssons kvittering till 2-2 och tog matchen till förlängning.

Skellefteå vann sedan matchen efter Jyri Marttinen avgörande mål i förlängningen.

– Det blir ett power play-mål där och det var väldigt tungt, säger Färjestads Sanny Lindström till Canal Plus.

Warg och McDonell möttes i en närkamp vid sargen strax innan Skellefteås sena kvittering i power play. När pucken försvann kom Warg ut ur situationen med McDonells klubba och släppte den i isen.

Färjestad protesterade

Färjestadsspelarna i båset intill protesterade men domaren lät spelet gå och FBK tvingades spela med en man mindre och dessutom en klubba för lite i box play. I sekvensen senare assisterade sedan 30-årige Warg till Jimmie Ericsson som kvitterade och tog matchen till förlängning.

– Det blir ett power play-mål där och det var väldigt tungt, säger Färjestads Sanny Lindström.

Väl i förlängningen avgjorde sedan finländaren Skellefteås Jyri Marttinen med ett tungt skott från backpositionen efter att Yared Hagos vunnit en tekning.