Besvikelse hos mästarna efter förlusten mot Winnipeg

Publicerad 2022-10-20

Colorado Avalanche föll hemma mot Winnipeg Jets.

Tränaren Jared Bednar var kritisk mot spelarna och uttryckte sin besvikelse efter matchen.

– Vi var inte tillräckligt engagerade, säger han enligt Denver Post.

De gick dock inte tomhänta från matchen. Winnipeg avgjorde inte förrän i förlängningen. Och där tog det endast 31 sekunder för Neal Poink att sätta dit 4–3-målet.

– Vi gjorde några rejäla misstag som vi mer eller mindre fick betala för, säger Colorados stjärnback Cale Makar efter förlusten enligt TT.

Besvikelse över första perioden

Colorado låg under med 0–2 redan efter de första 20 minuterna. Enligt forwarden Mikko Rantanen finns det en enkel förklaring till det.

PLUS: Får miljoner i skolpengar – avtalen olagliga

– Vår styrka är att åka mycket skridskor. Det gjorde vi inte i första. Vi gjorde det mer i den andra och tredje perioden, säger han.

Han får medhåll från tränaren Jared Bednar.

– Vi var inte tillräckligt engagerade från start, säger tränaren.

Bednar rörde om i kedjorna för att försöka få laget att vakna.

– Vi fick inte i gång någonting förutom första kedjan.

Colorados stjärnkedja stod för samtliga tre mål där Rantanen blev poängbäst med två fullträffar och en assist.

Svensken Axel Jonsson Fjällby gjorde sin debut för Winnipeg.

Med tre sekunder kvar av Florida Panthers–Philadelphia Flyers gjorde Travis Konecny mål. Men då var det redan för sent för hans Flyers. Reduceringen betydde 3–4 och Gustav Forslings, som stod för en assist, Florida studsade tillbaka direkt efter förlusten senast mot Boston.

Alexander Wennbergs två assist räckte inte för att Seattle Kraken skulle ta full pott hemma mot St Louis Blues. Gästernas Justin Faulk avgjorde matchen efter förlängning med sitt 4–3-mål.

Adam Larsson stod för Krakens 3–3-kvittering i den andra perioden.