NHL-svensken stekhet – nya poäng i natt

Publicerad:
Uppdaterad:

HOCKEY

NEW YORK. Elias Lindholm har aldrig varit hetare.

Det var ett av huvudskälen skälen till att Carolina Hurricanes slog Detroit i natt – och att de mot alla odds nu hakar på i slutspelsracet

– Det är jäkligt roligt att spela nu när matcherna verkligen betyder mycket, säger den 22-årige centern till Sportbladet efter 4-1-segern.

1 av 2 | Foto: Gerry Broome / TT NYHETSBYRÅN

För bara ett par veckor sedan såg det ut som att det var kört för Carolina Hurricanes.

De trampade vatten i match efter match och hade tio hopplösa poäng upp  till strecket. 

Poäng i elva raka matcher

– Man ska väl inte ge upp förrän det är helt kört, men det är ju bara att inse att det kommer bli oerhört tufft, sa Elias Lindholm när vi mötte honom i PNC Arena för exakt fjorton dagar sedan. 

Sedan dess har Canes dock samlat på sig poäng som ekorrar samlar på sig kottar om hösten och efter nattens 4-1-seger mot Detroit ligger de plötsligt jämsides med långvariga streckdansaren New York Islanders, fyra poäng från Boston på sista wild card-platsen – och en match mindre spelad. 

– Vi har tagit poäng elva matcher i rad och det hade jag kanske inte trott att vi skulle klara när vi träffades, säger Elias nu på telefon från hemstaden Raleigh.

”Fantastiskt målvaktsspel”

– Men vi har spelat väldigt bra, varit effektiva och i ett par matcher också haft lite tur. Samtidigt har vi fått fantastiskt målvaktsspel från både Cam (Ward) och Eddie (Läck). Det är såklart jäkligt kul, det är enorm skillnad på att spela matcher som verkligen betyder mycket och att vara borta.

Frustrerande nog fick de dock ingen hjälp i natt. Boston slog ett Nashville slitet efter gårdagsnattens match mot New York Islanders och Toronto knäppte Florida hemma i Air Canada Centre – efter ny fin assist av William Nylander. 

Aldrig varit bättre

– Nä, men man kan inte tänka på hur det går för andra lag. Vi kan bara försöka vinna våra egna matcher och gör vi det räcker det förhoppningsvis för att vi ska kunna knipa den där sista wild card-platsen, fortsätter Elias.

Som själv är ett av de främsta skälet till att det finns hopp.

Han hade fram till gårdagskvällens första  fajt mot Red Wings gjort poäng tio matcher i rad – och i natt högg han till igen med ett mål, sitt elfte för säsongen.

Den 22-årige gästriken har nog aldrig varit bättre.

– Jag vet inte, jag tycker jag hållit en rätt jämn nivå och med undantag för några få sekvenser spelat bra hela säsongen, kommenterar han.

– Nu får jag utdelning också och det är ju kul, men egentligen betyder det inte så mycket. Så länge vi vinner kommer min egen produktion i andra eller rent av tredje hand.

”Riktigt läskigt”

Det var nu inte bara segern som gladde Carolina-spelarna i natt.

Ännu viktigare var förstås beskedet att kompisen Eddie Läck inte skadade sig allvarligt i samband med den otäcka smällen i går natt.

– Ja, det var riktigt läskigt när han låg på isen. Just då sket man helt i att vi hade förlorat, det viktiga var bara att Eddie blev bra, berättar Elias

–  Desto skönare var det att få veta att han är okej. Förhoppningsvis kan han snart komma tillbaka till isen också, Eddie har spelat extremt bra på slutet.

Joakim Nordström gjorde också mål i nattens match, och Klas Dahlbeck noterades för en assist.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!