Uppladdningen mot Tjeckien var en chans för NHL-backarna att spela ihop sig och slipa defensiven.

Det slutade med åtta insläppta mål.

På fredag spelar Tre Kronor sin VM-premiär mot Ryssland. Rikard Grönborg kommer med en trupp som på pappret ser starkt ut defensivt sedan NHL-backarna Victor Hedman, Oliver Ekman-Larsson, Jonas Brodin, Anton Strålman och John Klingberg alla tackat ja.

Men hur ser det ut i verkligheten?

Tre insläppta – på sju minuter

I VM-uppladdningen mot Tjeckien i Carlson Hockey Games visade sig stjärnparaden ytterst sårbar. Vid svensk ledning med 3–1 i andra perioden rasade tre tjeckiska puckar in på sju minuter bakom Eddie Läck.

När laget skulle hämta igen underläget i tredje perioden blottade sig försvaret ännu mer. Mål av Petr Holik, Roman Cervenka, Michal Kempny och Radim Simek innebar slutsiffrorna 8–4 till Tjeckien.

I morgon väntar en ny match mot Finland med start 14.30.