Poängkungen redo att kriga för monsterkontrakt i Toronto

Av: Oscar Rickstrand

Publicerad:
Uppdaterad:

Som om soppan med William Nylanders utdragna löneförhandlingar inte vore nog.

Nu står Toronto Maple Leafs inför ännu en stenhård förhandlingskamp.

Poängkungen Mitch Marner ska vara redo att kriga sig till ett monsterkontrakt.

I höstas befann sig den svenska VM-stjärnan William Nylander, 23, i ett förhandlingskrig med Toronto Maple Leafs. Turerna var många och Nylander tvingades träna med AIK:s J20-lag för att hålla igång formen.

Och till slut - just innan deadline i december - kom beskedet. Nylander och Toronto var överrens om ett kontrakt värt i snitt 6,9 miljoner dollar per år.

Nu är en liknande soppa på gång.

Marner jagar monsterlön

Enligt TSN:s Darren Dreger är Mitch Marner, 22, redo att strida för ett monsterkontrakt - som väntas bli betydligt större än Nylanders.

Tidigare i februari skrev nämligen Toronto-stjärnan Auston Matthews, 21, på ett avtal värt över en halv miljard kronor. Han säkrade en årslön på 11,6 miljoner dollar och blev NHL:s näst bäst betalda spelare.

Kollegan Marner - som stod för en sensationell säsong och blev lagets poängkung - uppges vara ute efter liknande summor.

Mitch Marner.
Foto: Frank Gunn / TT NYHETSBYRÅN
Mitch Marner.

Väntar sig utdragna förhandlingar

Darren Dreger väntar sig att Toronto kommer lägga fram ett ”aggressivt bud”, värt omkring elva miljoner dollar per säsong, någon gång i juni - och hoppas att det ska räcka för att behålla stjärnan.

Dreger uppger dock att Marner lär vänta till första juli. Då löper hans nuvarande kontrakt ut, och kanadensaren kan bjuda in till förhandlingar med andra klubbar och trissa upp sitt värde.

Det som däremot begränsar 22-åringen är att han blir så kallad ”restricted free agent”, vilket innebär att Toronto har sista ordet och kan matcha konkurrerande bud.

En annan detalj som talar emot Marner:

Skulle Maple Leafs inte matcha måste den nya klubben kompensera Toronto med en hel mängd förstaval i draften, vilket kan avskräcka övriga intressenter.

Men som sagt, räkna med en ny lång följetong i Toronto.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!