Klingbergs pärla räddade poäng åt Dallas

Gav Stars hopp i förlustmötet mot stekheta St. Louis

Publicerad:
Uppdaterad:

HOCKEY

Det var två formstarka lag som möttes i natt i Central Division när Dallas gästade St. Louis.

Och det blev till sist hemmalaget som tog hem toppmötet – men inte förrän Stars backpelare John Klingberg sett till att matchen blev en rysare.

– Det här var en bra måttstock och det känns som vi verkligen kan stå upp mot de här killarna, säger backstjärnan efter matchen.

Dallas hade inför nattens envig vunnit sju av sina senaste tio matcher medan regerande mästarna Blues ångat på med sex raka segrar.

Och det var gästerna som var först på tavlan, mycket tack vare just Klingberg.

Dallas påhittige backgeneral fick pucken på offensiv blålinje och lastade vidare den mot kassen, dit den även hittade efter att Tyler Seguin styrt om riktningen en aning.

Svaret från St. Louis lät dock inte dröja och bara minuter senare kom en kvittering när David Perron forcerat in pucken bakom Anton Chudobin.

I andra skaffade sig hemmalaget ganska snart en 3–1-ledning, men en skicklig brytning från speedkulan Denis Gurjanov resulterade i en snabb replik för Dallas.

”Försökte bara fejka bort honom”

Väl i tredje trampade gästerna gasen i botten och pushade länge för en kvittering.

Och till slut kom den.

Med bara sekunder kvar av ordinarie tid tog Klingberg ny sats från blå, skottfintade, och svepte upp 3–3 över axeln på Jake Allen.

– Jag ville bara få igenom pucken. Jag försökte bara fejka bort honom och lyckligt nog gick den hela vägen i mål. Det var mycket folk framför mål och den pucken hade aldrig gått in om inte någon skymde målvakten, säger Klingberg.

Därmed var åtminstone en poäng säkrad för Stars och svenskbacken har nu fyra pinnar på de tre senaste matcherna.

Men mer än så blev det inte. Istället kunde St. Louis inkassera sin sjunde raka seger efter att Ryan O’Reilly blivit ensam målskytt på straffar.

St. Louis leder därmed fortsatt divisionen på 88 poäng, medan Dallas håller hårt i tredjeplatsen på sina 81.

Klingberg dundra in 3–3 men mästarlaget vann till slut nattens match över Dallas.
Foto: TT
Klingberg dundra in 3–3 men mästarlaget vann till slut nattens match över Dallas.

▪▪▪I Arizona låg lagkaptenen Oliver Ekman-Larsson bakom en mäktig vändning för hemmalaget när Buffalo kom på besök.

Efter att ha tappat till 0–2 i första spelade OEL fram till ett påpassligt reduceringsmål bakom Jonas Johansson i Sabreskassen.

Det efterföljdes av ytterligare tre mål innan Ekman-Larsson, från bakom egen bur, kunde skicka pucken tvärs över hela rinken och stolpe in för 5–2 i öppen kasse.

Coyotes ligger för närvarande på gränsen till slutspelsplats, på lika många poäng som Wild Card-laget Nashville men tre fler matcher spelade.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!