Oliver Ekman Larsson (#84) och Arizona släppte in åtta mål mot Minnesota.

Det återstår en dryg vecka av 2010-talet. Passande nog har då den amerikanska mediejätten Espn rankat de 100 bästa spelarna i NHL under decenniet.

Listan toppas av, i tur och ordning, Sidney Crosby, Connor McDavid, Alex Ovechkin, Erik Karlsson och Henrik Lundqvist.

Totalt 10 svenskar platsar bland de 100 bästa – hela Espn:s lista finns här.

Dallas vände

Tredje bäst av de blågula är Victor Hedman (#12) och han var den högst rankade svenska pjäsen som var i farten i natt.

Hans Tampa Bay Lightning såg ut att flyga mot en enkel seger hemma mot Dallas. 3–1-ledning i slutet av den andra perioden och stor dominans i spelet.

Ändå lyckades Dallas på något sätt reducera, kvittera och vinna efter övertid trots att Tampa vann skotten med förkrossande 48–20.

Femma i backligan

Avgörande kom från Tyler Seguins (42:a på Espn-listan) klubba tre minuter in i förlängningen.

Bara sekunder innan det hade Tyler Johnson ett jätteläge, efter passning från Hedman, att avgöra för Tampa men Johnsons skott träffade utsidan av buren när målvakten Anton Khudobin redan var överspelad.

Trots förlusten räckte en poäng att svinga Tampa Bay över slutspelsstrecket - för några timmar. Senare passerade Montreal åter efter att ha vunnit mot Calgary.

Victor Hedman assisterade till Tampas 2–1-mål och är nu femma i backarnas poängliga med 29 (7+22) poäng på 31 spelade matcher.

John Klingberg assisterade till två av Dallas mål.

Gabriel Landeskog (plats 79 hos Espn) såg ut att bli Colorados hjälte i natt. Han satte 1–0 fyra minuter in i den tredje perioden och ledningen hölls sig till matchens avslutade tre minuter.

Men då gjorde Carolina tre raka mål genom Andrei Svechnikov, Jaccob Slavin och Sebastian Aho (tom kasse) för en tung 3–1-seger i Klippiga bergen.

Det blev en vild tillställning när Minnesota gästade Arizona. Efter en lugn start (1–0 till Arizona i den första perioden) startade målfyrverkeriet.

Oliver Ekman Larssons (#84) gjorde ett av hemmalagets mål, men det hjälpte inte då Wild öste på och till slut vann med 8–5 (!).