Brynäs krossade serieledaren

TT

Publicerad 2021-10-10

Brynäs krossade Luleå. Arkivbild.

Brynäs bröt Luleås fem matcher långa segersvit genom att krossa serieledaren med 7–3 i finalreprisen från i våras.

Det var hemmalaget som tog ledningen genom Wilma Hjem efter tolv minuter spel, men gästerna replikerade blixtsnabbt, bara en halv minut senare genom Maja Nylén-Persson.

I den andra perioden kom den riktiga islossningen. Brynäs tog ledningen tre gånger om och dominerade stora delar av spelet. Luleå fick också in ett mål men fick nöja sig med ett 2–4-underläge inför den sista perioden

Den tredje perioden blev inte mycket bättre för Luleå, som ändå lyckades peta in ett mål. Samtidigt gick Brynäs som på räls. Tre ytterligare mål för gästerna gav segersiffrorna 7–3.

Det är andra segern i följd för Brynäs som knappar in på Luleå i toppen, Gävlelaget är nu bara två poäng från serieledningen. Förlusten var regerande mästaren Luleås blott andra för säsongen.