Malmö förlorade hemmapremiären mot Färjestad

Publicerad 2021-09-18

Färjestad bjussades på det fjärde målet efter en bisarr situation.

Men Malmö fick kämpa i uppförsbacke i hela hemmapremiären – där de förlorade med 3–5 mot Färjestad.

– Vi har för få spelare som bidrar i dag, säger Malmötränaren Joakim Fagervall i CMore.

Färjestad BK

Det spelade ingen roll att Malmö var förhandsfavoriter sett till lagens inbördes möten förra säsongen – eller att den hemmavändande stjärnan Carl Söderberg gav hemmalaget både 1–1 och 2–2. Färjestad skapade en hel del – och fick mer ut av sina lägen. Laget lämnade Malmö arena med tre poäng efter att ha tagit en tidig ledning i den första perioden.

Och i den andra perioden fick Malmö – som satte massiv press på gästerna i hopp om ytterligare en kvittering – se sitt underläge bli större efter en bisarr situation. Hemmamålvakten Daniel Marmenlind lämnade buren för att hämta pucken som han trodde var bakom mål.

Men när han stod bakom målet visade det sig att pucken studsat tillbaka via sargen – rakt in framför mål. Så med öppen väg kunde Joakim Nygård enkelt peta in 4–2-målet för Färjestad.

”För få spelare bidrar”

– De får med sig lite tunga mål, det har kanske tagit sin in i skallen på oss. Vi måste sätta stopp på det nu, säger han till CMore.

I den tredje perioden fortsatte uppförsbacken för skåningarna. Men det som kunde ha blivit 5-2 till Färjestad studsade sedan via stolpen ut och blev istället en Malmöreducering med knappa fem minuter kvar av matchen.

Mer än tre mål lyckades dock hemmalaget inte åstadkomma, utan gästerna satte istället slutsiffrorna 3–5 med sekunden kvar av sista perioden.

Malmötränaren Joakim Fagervall bedömde att hela insatsen, som ledde till lagets första förlust för säsongen, var otillräcklig.

– Vi har för få spelare som bidrar idag, säger han i CMore.

– Jag tycker att vi borde ha kunnat spela om det.