”Sånt här man drömmer om”

Publicerad 2022-05-14

PITTSBURGH. Det blir historisk Game 7-karneval i Nordamerika den här helgen.

För sent inatt lyckades även Dallas kvittera sin serie mot Calgary – och blev femte laget på ett dygn att tvinga fram en direkt avgörande åttondelsrysare.

– Det är såna matcher man drömmer om att spela, säger veteranen Joe Pavelski efter 4–2-segern hemma i Texas.

Boston, Tampa och Edmonton såg redan igår natt till att det blir ett sjunde allt-eller-inget-drama i deras respektive matchserier – och i natt följde New York Rangers och Dallas exemplet.

Det betyder att den inledande Stanley Cup-omgången kulminerar med en veritabel Game 7-orgie de kommande två nätterna.

Fem av de åtta duellerna når alltså det ultimata avgörandet och det har inte hänt sedan 1992.

– Det finns inget bättre, det är Game 7 man drömmer om att spela, säger veteranen Joe Pavelski.

Hans Dallas tappade 2-0-ledning i sin måste-match mot Calgary hemma i rusiga American Airlines Arena i natt, men lät sig inte bekommas.

Nytt mål av Backlund

Finländske backstjärnan Miro Heiskanen satte redan i slutet av andra perioden vad som skulle visa sig bli det matchavgörande 3-2-målet – och en period senare vispade Tyler Seguin in 4-2 i tom kasse.

Så det bär tillbaka till Calgary och gamla Saddledome för en monster-thriller natten till måndag.

– Vi har gott om talang och gott om karaktär och en av ligans bästa målvakter i Jacob Markström. Dessutom spelar vi hemma. Så vi är exalterade, säger svenske Flames-stjärnan Elias Lindholm.

Mikael Backlund gjorde mål i natt igen och Rasmus Andersson svarade för en assist.