Bekräftat: Daniel Brodin och Marcus Krüger klara för Djurgården

Stjärnduon Daniel Brodin och Marcus Krüger är presenterade av Djurgården inför spel i Hockeyallsvenskan.

Daniel Brodin har skrivit på ett fyraårskontrakt och Marcus Krüger ett kontrakt på två plus två säsonger.

– Jag tycker att det här skickar tydliga signaler om vilken identitet som vi vill bygga och vad våra ambitioner är framöver, säger tillförordnade sportchefen K-G Stoppel.

Daniel Brodin återvänder till Djurgården efter tre säsonger i Fribourg-Gotteron i schweiziska National League och Marcus Krüger efter elva säsonger utomlands.

I februari så var båda spelarna med i Tre Kronor-truppen i OS i Peking.

Det är två spelare av hög internationell klass som nu kommer spela i Hockeyallsvenskan.

– De har varit en väldigt stor del att lägga i pusslet för helheten framöver. Vi är superglada att få in den här kalibern av spelare, dessutom med en extremt stark Djurgårdsidentitet och starka karaktärsdrag, säger K-G Stoppel.

Tunga meriter

32-årige högerskjutande powerforwarden Daniel Brodin har blivit utsedd till Årets Järnkamin av supportrarna två gånger och var med vid SM-silvret 2019.

31-årige tvåvägscentern Marcus Krüger har spelat åtta säsonger för Chicago Blackhawks och en säsong för Carolina Hurricanes.

De tre senaste säsongerna har han spelat för Zürich som just nu har 1–0 i matcher i finalen mot Zug i Schweiz.

Han har bland annat VM-guld, OS-silver, spel i World Cup och två Stanley Cup-titlar.

– Djurgården har givit mig så mycket, så jag vill hjälpa till på det sättet jag kan. Jag ser också till att det kommer bli en stor utmaning, säger Marcus Krüger.

Sex spelare klara

Efter att ha åkt ur SHL med 4–0 i kvalet mot Timrå så är nu sju spelare klara för nästa säsong: Marcus Krüger, Daniel Brodin, Tim Söderlund, Linus Arnesson, Ludvig Hedström, Carl Lindbom, Fredrik Forsberg.

Joakim Fagervall blir kvar som huvudcoach och får sällskap av Marcus Ragnarsson som för närvarande är assisterande förbundskapten i Tre Kronor.

Daniel Brodin och Marcus Krüger var tidigt klara för nästa säsong, men det var osäkert om de även skulle spela i Hockeyallsvenskan.

– Vi är som sagt superglada att båda två trots vår degradering väljer att vara med på resan. Det är vi oerhört glada och hedrade över och det har ju även varit andemeningen hela vägen. Det här har varit båda spelarnas ambition. Sedan av förklarliga skäl har vi behövt se över en del detaljer vad gäller tilltänkt lagbygge, ekonomi och vidare. Hela dialogen har följts av en enorm respekt och ödmjukhet från båda parter, säger K-G Stoppel.

Från säsongens trupp är Ludvig Rensfeldt, Emil Berglund, Niklas Svedberg fortfarande aktuella för fortsatt spel.

Plus blöand annat spelarna födda 2004: Jonathan Lekkerimäki, Liam Öhrgren, Noah Östlund, Calle Odelius.

Daniel Brodin i Dif-tröjan 2019.
Daniel Brodin i Dif-tröjan 2019.
Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!