Landeskog avgör – i fel kasse

Publicerad 2019-10-17

Colorado har sett ostoppbara ut under säsongens fem första matcher i NHL.

Men i natt fick segersviten ett abrupt slut – efter ett snöpligt självmål av Gabriel Landeskog.

Det stod 2–2 efter tre perioder mellan Colorado och Pittsburg efter mål av bland annat Sidney Crosby och Nathan MacKinnon, som båda har inlett säsongen strålande för sina respektive lag.

Tre minuter in i övertidsperioden hade Colorado en man mer på isen. Men det var ändå Pittsburgh som gick mot mål – och fick in pucken på det mest snöpliga sätt.

Brandon Tanev skickade ett löst skott mot kassen, en puck som var på väg att gå utanför stolpen, men en fumlig Gabriel Landeskog kom i mellan med sin klubba och pucken studsade istället in i mål för Pittsburg.

Den svenske lagkaptenen reagerade i frustration med att slå sönder sin egen klubba.

– Jag såg att pucken tog en fördelaktig studs när Landeskog försökte få tag på den, efter det visste jag inte riktigt vad jag gjorde, kommenterade Tanev efter matchen.

Förlusten innebar den första för säsongen för Avalanche och för Penguins var det fjärde raka segern.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se