Jonathan Dahlén, 24, fick jubla i sin SHL-debut.

Hans Timrå bortaslog Frölunda efter storspel av målvakten Jacob Johansson.

– Jag hade bra kontroll, säger han efteråt.

Timrås Erik Walli-Walterholm drog på sig SHL-säsongens första matchstraff efter en farlig tackling på Frölundas Petteri Lindbohm nere vid sargen.

Då låg Timrå redan under med 1–2 och Frölunda fick således ett ypperligt läge att stänga matchen.

Men icke.

Timrå red ut stormen trots fem minuter långt boxplay, och med fyra minuter kvar att spela tryckte Emil Pettersson in kvitteringen till 2–2 och tog matchen till förlängning.

Dahlén med poäng direkt

Pettersson assisterades av hemvändaren Jonathan Dahlén som därmed gjorde poäng direkt i sin SHL-debut.

24-åringen har spelat över 250 matcher i Timrå-tröjan, men aldrig tidigare i SHL.

Johansson hjälte

I förlängningen fortsatte Timrås målvakt Jacob Johansson att storspela och matchen gick till straffar.

Där tog Timrå hem extrapoängen.

Johansson stoppade 34 av 36 skott och två av tre straffar.

– Jag tycker att jag hade bra kontroll på alla straffarna. Jag hade lite oflyt på första bara, den touchar plocken och seglar in. Men det spelar ju ingen roll, vi vinner ju ändå, säger han efteråt enligt TT.