Publicerad:
Uppdaterad:

Flera utvisningar efter nya direktiven

Av: Moa Berander

Publicerad:
Uppdaterad:
Västerås Daniel Öhrn.
Foto: ANDERS FORNGREN / BILDBYRÅN
Västerås Daniel Öhrn.

Nya direktiv infördes i dag kring ”abuse of officials” i Hockeyallsvenskan.

Bland annat är det inte tillåtet att skjuta pucken i sargen efter avblåsning, eller att skrika mot domaren.

I två av kvällens tre matcher blev spelare utvisade till följd av dessa.

Västerås Daniel Öhrn drog på sig fyra minuters utvisning i kvällens match mot Väsby, delvis på grund av dagsfärska direktiv.

Öhrn blev utvisad i två minuter för tripping. Men efter en knapp minut fick han ytterligare två minuter. Det berodde på att han efter domslutet sköt pucken i sargen.

I dag infördes nya direktiv kring ”abuse of officials”. Enligt dessa får man, bland annat, inte slå bort pucken efter avblåsning. Det medförde alltså två minuter till för Öhrn.

”Bara att förhålla sig”

– Det var dumt av mig, det är bara att förhålla sig till de nya direktiven. Det är så lätt att reagera på isen, man får lära sig att hålla tillbaka men det kanske tar ett tag att vänja sig, säger Öhrn.

Efter matcherna diskuteras frågan i C More, med domare Filip Svanstedt.

– Det är klart att vi vill ha känslor i idrotten, men protester mot de vi gör… Vi gör fel ibland och en spontan reaktion är okej, men att egentligen förlöjliga det vi gör, är inte okej, säger Sandstedt i C Mores sändning.

”Fokusera på att döma ishockey”

Även i matchen mellan AIK och BIK Karlskoga märktes de nya direktiven. AIKs Max Lindholm blev utvisad för ”abuse of officials”. Han ska, sittandes i båset, ha sagt att linjedomaren skulle ”fokusera på att döma ishockey istället” när Lindholm blev ombedd att lugna ner sig.

Med bara några sekunder kvar av andra perioden blev även Karlskogas Henrik Björklund utvisad. Han blev irriterad och diskuterade med domaren, som släppte pucken till tekning när Björklund inte var beredd, vilket gav även honom två minuter.

– Det vid tekningen kan man köpa. Men Björklund följer med linjemannen, fortsätter peka och gestikulera och då går det över gränsen, säger Sandstedt.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN