Genombrott av Emil Bemström med äkta hattrick

Uppdaterad 2021-05-07 | Publicerad 2021-05-04

Emil Bemström gjorde ett äkta hattrick och fick ett stort genombrott i NHL.

Ändå blev det övertidsförlust och Nashville Predators är på väg mot slutspel.

Filip Forsberg visade vägen med ett mål och en assist i andra matchen efter comebacken.

De svenska skarpskyttarna Emil Bemström och Filip Forsberg gjorde sina andra matcher, efter ha missat 21 respektive 17 matcher på grund av skador. Två högerskjutande forwards som är fostrade i Leksand.

Det var i den tredje perioden som Emil Bemström stod för bragden att på egen hand hämta upp 0–3-underläget med tre mål på 13.13 minuter.

– Det känns bra att få göra några mål. Förhoppningsvis kan jag bygga lite självförtroende inför nästa säsong i de tre avslutande matcherna, säger Emil Bemström.

”Superstolt över honom”

Det var 21-åringens första mål för säsongen, efter att ha gjort tio mål under debutsäsongen.

– Han kan verkligen skjuta. Det är ingen hemlighet att det har varit ett tufft år för många killar med allt som pågår. Att han levererar på det här här sättet den här kvällen gör mig superstolt över honom, säger backen Michael Del Zotto.

Columbus Blue Jackets är ändå sist i den centrala divisionen, till och med efter Detroit Red Wings.

På väg mot slutspel

Däremot är Nashville Predators på väg mot slutspel efter berg och-dalbanasäsongen. Först uträknade, sedan tillbaka, sedan rejält utmanade av Dallas Stars och nu på väg att avgöra i striden om fjärdeplatsen.

Efter den ödesmättade övertidssegern mot Dallas Stars i Tennessee i lördags så blev det ny övertidsseger i Ohio. Samtidigt som Dallas Stars åkte på en ny övertidsförlust borta mot Florida Panthers.

Roman Josi gjorde avgörande 4–3-målet med förarbete från Calle Järnkrok efter 3.24 av förlängningen.

”Bästa tiden på året”

Filip Forsberg gjorde sina första poäng efter comebacken. 26-åringen visade vägen i den andra perioden med 1–0 och var med i förarbetet till 20 av Ryan Johansen.

– Det här är den bästa tiden på året. Det är underbart. Det är sådana här matcher man vill spela. De betyder så mycket, säger Filip Forsberg.

Emil Bemström blev utsedd till matchens bästa spelare som first star, Roman Josi fick second star och Flip Forsberg third star.

Blir det seger för Nashville Predators och förlust för Dallas Stars på onsdagen är laget från Tennessee klart för slutspel.

Med en efterlängtad och välbehövlig återkomst av Filip Forsberg i laget.

Stanley Cup 2021: Allt om slutspelet i NHL

Allt om Hockey-VM 2021: Spelschema, tv-tider och datum