Thelins hattrick tog AIK förbi Leksand

Publicerad 2018-02-03

AIK går förbi Leksand och är ny tabelltvåa.

Joakim Thelin gjorde ett hattrick när laget besegrade Almtuna med 4–2 – i blå matchtröjor.

Leksands IF

Senast tog AIK livsviktiga poäng i bortamötet med toppkonkurrenten Pantern.
Nu fortsätter klubben att avancera i tabellen.

Hemma på Hovet – i nya blå (!) tröjor till stöd för barncancerfonden – blev det ännu en seger när AIK besegrade Almtuna med 4–2 och det betyder att laget kliver förbi Leksand och upp på andra plats i hockeyallsvenskan.

Stor matchhjälte blev Joakim Thelin.

AIK-forwarden öppnade målskyttet när han sköt in ledningsmålet med knappt två minuter kvar av första perioden.

Förbi på bättre målskillnad

I mellanperioden placerade sig Thelin sedan till vänster om motståndarmålet och direktsköt in 2–0.

Men Almtuna chockade AIK och gick ikapp till 2–2 – på 18 (!) sekunder.

Men Thelin var inte färdig den här eftermiddagen.

Efter att Eric Castonguay gjort 3–2 fem minuter in i tredje perioden fick Thelin pucken när Almtuna tagit ut målvakten och fullbordade sitt hattrick i öppen kasse med 18.24 på klockan.

4–2-segern gör att AIK är före Leksand på bättre målskillnad, båda lagen har 73 poäng – fem poäng bakom serieledaren Timrå.

Modo tog också helt nödvändiga poäng i kampen om att få SHL-kvala.

Men segern mot Västervik på bortaplan satt hårt inne.

Smålandsklubben hade ledningen med både 1–0 och 2–1 innan Modo kvitterade med 2.25 kvar att spela.
Matchen gick till straffar och då avgjorde Emil Molin för Örnsköldsvikslaget.

Det innebär att Modo går förbi både Vita Hästen, Södertälje och Oskarshamn i tabellen och från en 11:e till 7:e plats.