Colorado har haft det väldigt tungt den senaste tiden och förlorat sex raka matcher.

Men i natt exploderade laget och framför allt förstakedjan igen.

Gabriel Landeskog satte sitt 25:e mål i 6–1-segern mot New York Rangers.

Därmed är han halvvägs mot 50 mål – med halva säsongen plus en match spelad...

Ja, Colorado har verkligen haft svårt att vinna den senaste månaden. Förlustsviten var sex matcher lång och dubblerar man antalet matcher till tolv så har det bara blivit två segrar under den perioden.

Och det fick New York Rangers lida för i Pepsi Center i natt.

Framför allt var det förstakedjan med Nathan MacKinnon, Gabriel Landeskog och Mikko Rantanen som visade vägen.

Superkedjan öste på

MacKinnon gjorde 1–0 och Rantanen 2–0 i den första perioden.

I den andra slog Landeskog till med 3–0.

Svensken stod parkerad framför mål och Tyson Barries skott träffade Landeskog på benet och pucken hittade in i nätet bakom målvakten Alexandar Georgiev (Henrik Lundqvist vilade).

Mikko Rantanen gjorde även 5–0 och de tre var förstås med och assisterade till varandras mål. Landeskog och Rantanen noterades för en passningspoäng, MacKinnon för två.

– Jag gillade mycket i kväll. Bättre defensiv, vårt powerplay där våra stora namn steppade upp direkt i första perioden. Att vi gick in på mål... det var väl tre mål som kom till på styrningar framför målet, säger Colorado-tränaren Jared Bednar nöjt.

Landeskog nära 50-snittet

Därmed förbättrar trion också sina personliga siffror markant.

Mikko Rantanen är tvåa i poängligan med 65 (19+46) poäng, Nathan MacKinnon trea med 63 (25+38) och Gabriel Landeskog är på plats 17 med 47 (25+22).

Leder gör Tampas Nikita Kutjerov på 69 (20+49).

Landeskog är också bara en poäng efter Elias Lindholm i den svenska poängligan.

Och framför allt är hans 25 mål på 42 matcher en notering som gör att magiska 50 mål finns inom räckhåll. 40 matcher återstår av grundserien.

Endast en svensk har nått 50 mål i NHL under en säsong – Håkan Loob 1987/88.