Djurgården tog första segern – på över sex år

Publicerad 2017-11-23

Djurgården bröt sviten i mardrömsarenan.

Efter tio raka förluster blev det äntligen seger i Jönköping – den första på drygt sex år.

– Jag visste att vi inte hade vunnit här på jättelänge, säger Markus Ljungh efter 4–1-segern.

Djurgården har haft det jobbigt i Kinnarps Arena.

I fjol förlorade huvudstadslaget samtliga bortamöten med HV 71 och den här säsongen, i SHL-premiären i september, blev det också förlust.

Och i kväll började det ungefär så som det sett ut de senaste åren.

HV inledde starkt och redan 2.43 in i matchen lyckades Lawrence Pilut något turligt få pucken i nät fram till 1–0 till HV 71.

Men sedan svängde matchen helt åt motsatt håll.

Plötsligt heta i powerplay

Djurgården är ligans sämsta lag i numerärt överläge, men plötsligt var laget stekhett i den spelformen och kvitteringen kom i just spel fem mot fyra.

Markus Ljungh pricksköt in 1–1 efter drygt åtta minuters spel.

– Vi förtjänade någon slags utdelning i powerplay, säger Markus Ljungh.

När Djurgården sedan fick chansen i powerplay igen var det 1–2 på tavlan – trodde alla.

Men efter videogranskning dömdes målet bort sedan kontrollrummet menat att Marcus Davidsson stört målvakten.

Men Djurgårdens 2–1-mål skulle komma ändå.

Med två minuter kvar av första perioden styrde Axel Jonsson-Fjällby in Linus Hultströms skott.

Gjorde drömmål

Sedan bjöd Djurgården på ett drömanfall i upptakten av period två.

Andreas Engqvist var halvt fri, men släppte pucken till Gustav Possler till höger som i sin tur spelade in den till Patrik Lundh som la in 1–3 i helt övergiven målbur.

– Åh, vilket hockeymål, utbrister tränaren Robert Ohlsson.

– Ruskigt snyggt. Kul att se, det är inte så ofta man ser såna mål, fortsätter han.

Hemmalaget hade ett stort spelövertag i stora delar av den tredje perioden, men Djurgården höll undan. När HV tog ut målvakten i slutminuterna kunde i stället Jonsson-Fjällby sätta 1–4 i öppen kasse med 31 sekunder kvar.

Det innebär att Djurgården spräcker en riktig mardrömssvit i Kinnarps Arena.

Tidigare hade laget tio raka förluster i Jönköping och dagens vinst var den första sedan 15 september 2011.

– Jag visste att vi inte hade vunnit här på jättelänge. Men att det var så länge sedan hade jag ingen aning om. Vi har haft det tufft här, så det var skönt att få vinna nu, säger Ljungh, vars lag också befäster sin topplacering i tabellen.

Robert Ohlsson:

– Det var på tiden. Vi hade pratat om att åka ner hit för att ta den här matchen till varje pris. Alla heder till boysen.