Gick från 1–3 till 4–3 efter tre poäng från svensken

St. Louis låg under med 1–3 i slutet av den andra perioden borta mot Winnipeg.

Då vaknade laget – och framför allt Alexander Steen.

Svensken stod för ett mål och två assist och fixade vändningen till 4–3.

– Vi ger inte upp. Det har varit vår starkaste sida hela den här säsongen, förmågan att fortsätta spela, säger Alex Steen till nhl.com.

Comebacken inleddes när Alex Steen i power play slog till med ett hårt slagskott från blålinjen som överlistade Jets målvakt Connor Hellebuyck.

Då stod klockan på 18.25 i den andra perioden.

Direkt i inledningen av den tredje slog Blues till igen i PP. Steen och Kevin Shattenkirk assisterade snyggt till Vladimir Tarasenko som kunde slå in 3–3 i ett halv övergivet mål.

Och efter 16.22 avgjordes matchen. Steen bröt i egen zon och Tarasenko och Paul Stastny kom i ett 2 mot 1-läge där den sistnämnde slog in pucken.

Stackars Vancouver Canucks. Inför nattens bortamöte med Minnesota hade Sedinarna & co endast tre segrar på de tio senaste matcherna.

Dags att lyfta? Inte ens i närheten.

I stället rasade laget samman totalt.

Minnesotas lagkapten Mikko Koivu och Thomas Vanek noterades för ett mål och tre assist vardera i 6–2-krossen.

Markström fick hoppa in

Vanek satte 1–0 efter 5.17 när Wild fick chansen i powerplay för första gången i matchen. Ytterligare två mål kom i PP: Zach Parises 3–0 och Ryan Suters 5–1.

Efter två perioder hade Wild skjutit 36 skott och ledde med 6–1 och då fick Canucks-målvakten Ryan Miller nog.

Jacob Markström ersatte i den tredje perioden och höll nollan när tempot sänktes (bara fem Wild-skott).

Daniel Sedin gjorde ett tröstmål assisterad av brorsan Henrik och fastställde slutresultatet 6–2. Henrik hade även en assist till Jannik Hansens mål i den andra perioden.

Seguin två på 30 sekunder

Även Dallas krossade sitt motstånd. Det blev 5–1 hemma mot Columbus efter bland annat två mål på 30 sekunder av skyttekungen Tyler Seguin. Det gav Stars 3–1 och 4–1.

Det var också en del svenskt. Johnny Oduya (säsongens tredje) inledde målskyttet och Mattias Janmark (sjunde) avslutade det. John Klingberg hade en assist till Seguins första.

Calgary tog en fin skalp när de vann borta mot Nashville med 2–1 – lagets sjätte raka seger.

Kris Russell avgjorde 1.23 in i förlängningen och det ger Flames ligans bästa OT-facit, sju segrar på åtta försök.