Formstark Zibanejad stoppade Washingtons segersvit

Avgjorde med soloräd: ”Vet inte om han fastnade…”

Uppdaterad 2021-05-21 | Publicerad 2021-03-21

Allt verkar falla på plats för Mika Zibanejad, 27.

I natt stod den svenske superstjärnan för ännu en avgörande insats efter att ha tjuvat till sig pucken och avgjort mot Washington med bara minuter kvar.

– Jag känner mig som mig själv igen, säger Zibanejad till media efter matchen.

Med den historiska sexpoängsmatchen mot Philadelphia färsk i minnet verkar Mika ZIbanejad hittat tillbaka till gamla takter.

När Rangers gästade Capitals igår blev svensken förvisso utan poäng men det tog han igen i natt.

I slutet av den första perioden hjälpte Zibanejad Rangers till ledningen efter att ha tekat fram en puck som lagkamraten Pavel Butjinevitj kunde omsätta i 1–0.

Det var länge det enda målet i matchen innan John Carlson såg till att kvittera i början av tredje (med assist från Nicklas Bäckström som nu passerar Henrik Zetterberg på listan bland poängbästa svenskar någonsin i NHL).

Då ryckte Mika in igen.

Allt om Hockey-VM 2021: Spelschema, tv-tider och datum
Stanley Cup 2021: Allt om slutspelet i NHL

Mika Zibanejad firar 2–1 mot Washington Capitals.

”Vet inte om han fastnade...”

Med bara minuter kvar av matchen satte stjärnan hård press på Washingtonbacken Brendan Dillon, tjuvade åt sig pucken, och tryckte upp den i nättaket.

– Jag försökte bara hålla mig på honom. Jag vet inte om han fastnade eller något men han ramlade och jag kunde få pucken i mål så det var skönt, menar Zibanejad.

Där och då var matchen avgjord.

”Har känt mig bra”

Washington gjorde ett tappert försök att utjämna på nytt men fick i stället erfara 1–3 i öppen bur av Brett Howden.

Och för Mikas del innebär det att han nu har tio poäng på de senaste fem matcherna, ett skönt facit om man ser tillbaka på hur trögt det gått i inledningen av säsongen.

– Det känns skönt när man kan bidra offensivt och det är vad som förväntas av mig förstås. Men jag har sagt det förut: jag har känt mig bra senaste veckorna och känner mig som mig själv igen. Jag försöker bara spela mitt spel och lita på att det kommer.

Bra gick det även för New York Islanders.

Med fyra mål i första perioden mot Philadelphia i natt tog Islanders en bekväm 6–1-seger.

Casey Cizikas stod för två mål och succérookien Oliver Wahlstrom noterades för två assist i matchen.

Oliver Bjorkstrand blev matchhjälte för Columbus i en tajt drabbning med Carolina.

Framspelad av Kevin Stenlund blåste Bjorkstrand liv i Blue Jackets i början av tredje och såg sedan även till att fälla avgörandet på straffar.

Det var Columbus tredje raka vinst och viktiga poäng i vad som ser ut att bli en riktigt tuff kamp att knipa den fjärde och sista slutspelsplatsen i Central Division.

Lite längre ned i tabellen i Central såg Dallas Stars till att avhandla jumbon Detroit.

3–0 var trygga siffror i sammanhanget och allra nöjdast var nogTanner Kero i Stars.

Dallasdoldisen gjorde sitt första mål tre och ett halvt år och utsågs till matchens andra stjärna.