”NHL-trion klar för svenska VM-laget”

Uppgifter: Redan uttagna

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: BILDBYRÅN

HOCKEY

Det svenska VM-laget får tre NHL-förstärkningar.

Enligt Expressen är Victor Rask, Elias Lindholm och Joakim Nordström, alla från Carolina Hurricanes, klara för VM.

– I morgon går vi förhoppningsvis ut med listan på vilka som tackat ja, säger förbundskapten Rikard Grönborg till Sportbladet.

Victor Rask, Elias Lindholm och Joakim Nordström gjorde tillsammans 102 poäng för Carolina Hurricanes den här säsongen. Som Sportbladet tidigare skrivit har trion hoppats på VM-spel och nu uppger Expressen att alla tillfrågats och tackat ja.

Förbundskapten Rikard Grönborg vill för Sportbladet inte bekräfta uttagningarna.

– I morgon går vi förhoppningsvis ut med listan på vilka som tackat ja, vilka som tackat nej, de som är skadade och de som inte är tillfrågade. Vi måste vänta på ett par svar till. Visst har vi fått en del lag, men det är samtidigt en process med NHL-klubbarna innan de kan släppa sina spelare, säger Grönborg.

Niklas Svedberg har skaffat Tre Kronor-benskydd. Kan vi tolka det som att han spelar VM?

– Du kan tolka det som du vill. Men just nu är de här tre målvakterna (även Joacim Eriksson och Viktor Fasth) det enda ”commitment” vi har.

Nej från Detroit-duon

VM-arrangemanget delas det här året mellan Tyskland och Frankrike och inleds den 5 maj. Sportbladet har tidigare skrivit att även Carl Söderberg och John Klingberg är positiva till VM-spel men att Detroits Gustav Nyquist tackat nej på grund av skada och lagkamraten Henrik Zetterberg lämnat återbud då stjärnan anser sig behöva vila.

Även bröderna Sedin har nobbat.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!