Modo tog åttonde raka segern mot Mora

Av: Jonathan Nilsson

Publicerad:
Uppdaterad:

5–1 borta mot Mora innebär att Modo har tagit åtta raka trepoängare.

Något klubben inte har lyckats med tidigare i svenskt seriespel, räknat från säsongen 1975/76.

– Det är skönt att det rullar på, säger Jonathan Johnson.

Modo fortsätter att rada upp trepoängare i hockeyallsvenskan.

I kväll kom den åttonde raka trepoängaren, borta mot Mora.

Adam Tambellini, som var tillbaka efter avstängning, inledde målskyttet i den första perioden. När den andra perioden var över hade bortalaget ökat på ledningen till 3–1.

Åtta raka segrar

Matchen slutade till slut 5–1. Lagets tredje mål placerade höstens succéforward Jonathan Johnson in mellan benen på Oliver Norgren i Moras mål. Två nya poäng i kväll innebär att han har gjort 23 poäng på 15 matcher.

– Vi har spelat bra nästan alla åtta matcher. Alla bidrar på sitt sätt och vi jobbar hårt för varandra. Det är skönt att det rullar på, säger 26-åringen.

Och för egen del, spelar du din livs hockey just nu?

– Det vet jag inte riktigt. Jag tycker jag spelar bra, jag spelar med bra spelare och vi hittar varandra bra där ute. Jag tycker ändå vår kedja (Tambellini-Johnson-Karlkvist) har en nivå till i sig. Även fast vi såklart spelar bra hockey just nu.

Är det något särskilt du har förbättrat inför säsongen?

– Jag har har blivit lite rappare i åkningen och känner mig bättre förberedd inför varje match. Jag är fräsch i skallen, jag har tagit ett kliv.

Enligt statistikkontot domarna.se på Twitter är segerraden sällsynt bra för Modo, som inte har vunnit åtta raka matcher under ordinarie tid i svenskt seriespel tidigare, räknat från säsongen 1975/1976.

1 av 2 | Foto: JOHAN LÖF / BILDBYRÅN
Jonathan Johnsson

En bit kvar till klubbrekordet

1999 tog klubben visserligen 13 raka segrar, anförda av tvillingarna Sedin. Dock kom en av dem efter straffläggning, och tre av matcherna spelades i EHL, European Hockey League, enligt Hockeypuls.

Samma sajt uppmärksammar även klubbrekordet. Enligt matcharkivet på modohjerta.org vann Modo, som då gick under namnet Alfredshem, tolv raka segrar 1961/1962 i den dåvarande andradivisionen.

Tar ni sikte på tolv raka segrar nu?

– Vi vill vinna varje match. Men vi tar en match i taget och så får vi se hur långt det bär, säger Jonathan Johnson.

Laddar Tabell
Publicerad: