Fansens raseri – mot NHL-arenan

Chockas av förändringen: ”Fruktansvärt”

Publicerad:
Uppdaterad:

HOCKEY

TD Garden i Boston har renoverats.

”Moderna, ergonomiska” stolar har installerats – men benutrymmet har minskat.

Nu rasar fansen.

Multiarenan TD Garden slog upp sina portar år 1995 och har sedan dess verkat som hemmaborg för hockeylaget Boston Bruins och basketlaget Boston Celtics. Med sina 20 000 sittplatser är det den största inomhusarenan i delstaten Massachusetts.

Nu har den renoverats.

”Sittplatserna är utbytta och uppgraderade till mer moderna och ergonomiska stolar”, skrev företaget som gjorde förändringen i ett uttalande.

”Fruktansvärda”

När fansen väl släpptes in fick de sig en chock.

Mängder av ilskna inlägg på sociala medier har publicerats de senaste dagarna. Alla med samma tema: Att benutrymmet har minskat.

”Sprillans nya stolar i en 25 år gammal arena, ändå är benutrymmet mindre än på den 100 år gamla arenan Fenway Park. Bra jobbat…”, skriver en supporter ironiskt.

”De nya stolarna är fruktansvärda”, skriver en annan.

Slår ifrån sig

Under renoveringen klämdes 500 nya sittplatser in. Förändringen gjordes bevisligen på bekostnad av supportrarnas komfort. Men när Tricia McCorkle, talesperson för TD Garden, ombeds bemöta uppgifterna slår hon ifrån sig kritiken.

– Stolarna är numera vadderade och således bekvämare än förut. Det, i sin tur, kanske bidrar till en känsla av att benutrymmet är mindre, säger hon enligt Boston Globe.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!