Florida Panthers supervändning sänkte New York Rangers

Publicerad 2021-12-30

Räkna aldrig bort Florida.

I natt vände pantrarna på nytt och sköt New York Rangers i sank med tre mål i tredje perioden.

– ”The Comeback Cats”, jag antar att det är det vi är, säger backen MacKenzie Weegar.

Down but not out.

Florida Panthers har gjort det till vana den här säsongen att gräva en grop för sig själva inför sista perioden.

Men precis som tidigare gånger lyckades katterna i natt gräva sig ur den igen.

Rangers tog ledningen tidigt efter att ett konstnummer från Artemij Panarin renderat i nätrassel.

– Jag har övat i flera dagar. Jag ser killarna göra det på JVM, så jag undrade varför jag själv inte gör sånt, berättar Panarin om fullträffen.

I andra slog Anton Lundell in Gustav Forslings retur för en kvittering innan Mika Zibanejad såg till att skjuta luften ur hemmalaget igen.

MacKenzie Weegar vrålar av glädje efter att ha kvitterat mot New York Rangers.

”Imponerande av samtliga”

Men Panthers morrar som argast i tredje.

Weegar behövde inte många minuter för att trycka dit 2–2 och strax därpå kom 3–2 signerat Carter Verhaeghe (med assist från Forsling) innan Anthony Duclair tryckte dit dödsstöten.

Rangers fick ett tröstmål i slutminuten men då var segern redan i för Florida, som därmed vände en match i sista perioden för sjätte gången i år, mer än någon annan klubb i ligan.

– Jag är stolt över hur alla krigade i kväll, det var imponerande av samtliga, säger Weegar.

Juluppehållet verkar ha passat New Jersey väl. I natt lyckades Devils bryta en sex matcher lång torka när man slog Buffalo med 4–3..

Både Jesper Bratt och Jack Hughes drog till med varsitt mål och två assist.

– Jag tror vi låg rätt illa till så att få återhämta sig i några dagar och komma tillbaka till rinken med energi var viktigt, säger Hughes.

Rasmus Dahlin noterades för två assist och Victor Olofsson hade en passningspoäng även han.

Även Nashville fick vara med om att bli av med en svit i natt. Laget hade vunnit sju raka matcher men stötte på patrull när man gästade Washington Capitals.

D.C-gänget satte gasen i botten direkt och kom att vinna matchen med 5–3, trots en heroisk upphämtning av Predators i andra.

Filip Forsberg gjorde ett av Nashvilles mål och i Washington stod Nicklas Bäckström för 0+1 och Carl Hagelin för 1+1.

St. Louis Blues är uppvärmda inför Winter Classic om några dagar.

I natt avhandlade klubben gästande Edmonton med 4–2 efter att Vladimir Tarasenko visat gamla takter.

Den ryske poängmakaren ställde till med ett mål och två assist i matchen, vilket räckte gott och väl.

Bruce Boudreau verkar inte kunna förlora.

I natt tog Vancouver sjunde raka segern sedan tränarbytet en rekordhet start. Ingen tränare har inlett lika starkt med en ny klubb.

Canucks slog Anaheim Ducks efter att J.T. Miller skickat in 2–1 på övertid.