Matchen urartade – reservmålvakterna i slagsmål

Stökigt mellan Boden och Kalix: ”Jag blev arg”

Av: Tomas Ros

Publicerad:
Uppdaterad:

Matchen mellan Boden och Kalix i hockeyettan urartade till den grad att reservmålvakterna slogs och fick matchstraff.

Mitt i allt: veteranen Per Ledin, 40.

– Pojkarna försökt få igång mig, men det gick inte. Jag kan det där tugget för bra, säger han efter 3–2-segern.

Hockeyettan har omstartat och i den norra serien väntar heta matcher mellan flera antagonister. Som hårt satsande Boden med Petter Lasu Nilsson och Robert Nordberg i båset samt nyligen invärvade Per Ledin.

Sedan finns Piteå, som Ledin var på gång till i höstas, och starka Kalix.

– Det är en speciell serie. Lagen har spelat mot varandra många gånger genom åren och nu inför nyår hade vi back to back, en riktig sådan, med Kalix. När vi spelade borta mot Kalix i fredags var jag nära att vifta med näven mot den stora klacken. Jag trodde det var Kalix-fans. Sedan förstod jag att det var vår klack som ägde hallen. Det var ett grymt drag, berättar Per Ledin.

118 minuter

I går var det en ny match mellan lagen och känslorna var mycket heta.

Vid 3–2 i den sista perioden till Boden tog de överhand och totalt utdelades 118 minuter i sista akten.

– Jag kan tänka mig att Kalix var lite tjuriga för att de förlorade ännu en match. Det var en ful tackling i sista perioden som utlöste allt. Tror det blev lite hämndaktioner efter den, berättar 40-åringen.

”Då skulle han markera...”

Ledin själv lyckades hålla sig ifrån matchstraff. Men det gjorde inte fyra av hans lagkamrater och motståndare. Till och med andramålvakterna drogs in i tjafset och fick matchstraff för slagsmål.

– Jag såg inte exakt vad som hände. Men det var irriterat. De försökte få igång mig och tuggade hela matchen. Men jag höll mig lugn. Just den delen av spelet kan jag ganska bra, på gränsen till mycket bra.

Bodens andremålvakt Carl-David Almqvist var en av de som fick matchstraff.

– Det blev gruff vid utvisningsbåset. Jag tog tag i en motståndare för att lugna honom och deras andremålvakt såg väl det. Då skulle han markera mot mig och hans plock kom upp i mitt ansikte och jag blev arg, säger Almqvist.

Hittar ni Per Ledin?
Foto: MATS ENGFORS
Hittar ni Per Ledin?
Publicerad:

LÄS VIDARE