Luleå vann på övertid när Omark hade show

I hemmamötet med Växjö hade han stor show med två mål och två assist.

Luleå kunde till slut vinna matchen med 4–3 efter förlängning.

– Jag kom fram till att jag inte vill åka då OS-upplevelsen inte lär bli den samma och jag vill inte heller riskera att hamna i karantän i Kina, sade Omark då till SVT.

Tre dagar senare visade han varför frågan var befogad.

I mötet med Växjö hämtade han på egen hand upp ett tvåmålsunderläge och såg sedan till att Luleå fick med sig alla tre poäng.

Självmål av Wallstedt

Men det började inte på bästa sätt för Luleå. Gästerna Växjö kom till Norrbotten med sex vinster på de senaste åtta matcherna, och tog ledningen efter sju minuter.

Richard Gynge, poängbäst i Lakers, högg framme på en retur och pucken trillade till slut in. På reprisbilderna såg man dock att Luleå-spaden Jesper Wallstedt stötte in pucken med sin egen klubba.

Samme Gynge styrde även snyggt in 2–0, och det var klar fördel Växjö efter första.

Men då klev Linus Omark in i handlingarna.

Robert Rosén drog på sig en tvåa ett par minuter in i andra. Det tog Linus Omark vara på, och sköt snyggt in reduceringen bakom Adam Åhman.

Omark slog till igen fem minuter senare, även då i numerärt överläge. Pontus Andreasson lämnade över pucken till Omark som efter en retur kunde trycka in kvitteringen.

– Nu är vi med i matchen. Det är fördel oss inför sista perioden, sade Omark till C More efter 40 spelade minuter.

Omarks uppvisning

Men trots Omarks påstådda fördel återtog Växjö ledningen genom Pontus Holmberg tolv minuter in i tredje.

Juhanni Tyrväinen kvitterade tre minuter mot slutet på pass av Omark.

Förlängningen kom – men avslutades snabbt. Pontus Andreasson avgjorde matchen med ett friläge redan efter 16 sekunder. Passningen slogs av... Linus Omark.

– Jag får en riktigt fin passning av ”Limpan” och har lite tur att den går in, säger Andreasson.

34-åringen stod för två mål och två assist i segern.

– Det blir en ryckig match, många spelare blir sittande länge, säger Lakers-tränaren Sam Hallam till C More efteråt.