Hockeyallsvenskan

AIK kan tvingas flytta julfesten

Av: 

Tomas Ros

HOCKEY

AIK är i kris, trots segern mot Kristianstad.

Nu är man även nära att tvingas flytta annandagsderbyt mot Södertälje på Globen till Hovet.

– Vi måste sälja totalt 4 000 biljetter innan fredag vid lunch. Annars är det inte värt att spela i Globen, säger Sevve Saberi, biljettansvarig.

AIK knep det sista halmstrået i bottenkampen av hockeyallsvenskan på onsdagskvällen.

Det blev inget skönspel mot nykomlingen Kristianstad och en trepoängare på de 16 senaste matcherna har skapat ett osäkert och nervöst AIK, som ifjol var outstanding i serien.

1–0 gjorde Henrik Rommel i spel fem mot tre den andra perioden och i spel fem mot fyra några minuter senare satte Oscar Nord 2–0, som blev slutresultatet. Stor matchhjälte blev målvakten Mika Järvinen som gjorde en rad så kallade tv-räddningar.

Derby på annandagen

Trots segern är den stora julfesten hotad för AIK. Det är inte Grinchen som tar festen. Snarare ett ointresse att se matchen från AIK:s fans.

Enligt planeringen ska laget möta Södertälje i ett hett derby på annandagen – i Globen.

AIK hade tidigare Globen som hemmaarena och har de senaste åren flyttat enstaka matcher till hockeyns nationalarena. Ett sätt att locka en mer familjär publik och kunna erbjuda lekland med bland annat Gnagis.

Men lagets kris har gjort att biljettförsäljningen inte gått lysande. Tvärtom.

Trots att man stänger igen halva Globen, som tar 13850 åskådare, och endast har 6 000 biljetter till försäljning har det gått trögt. Då ska man veta att gästande Södertälje och deras fans köpt cirka 1 000 biljetter.

”Erbjuds biljett till Hovet”

– Just nu är det cirka 2 600 biljetter sålda. Så det ser inte ljust ut. Vi måste sälja ytterligare 1500 biljetter för att Globen-matchen ska bli av, säger Sevve Saberi, biljettansvarig.

– Är det 4 000 sålda på fredag så blir det med säkerhet 6 000 åskådare på annandagen och det är helt ok. Då är det värt att flytta matchen, fortsätter Saberi.

Varför flyttar ni tillbaka matchen till Hovet?

– Blir det för lite folk på derbyt så är det inte värt besväret att byta till Globen. Sedan finns det en ekonomiskt aspekt också.

Vad händer med de som köpt biljett till Globen-derbyt?

– De kommer erbjudas biljett till Hovet, där matchen som sagt spelas om det inte blir Globen, säger Saberi.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion. | Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

LÄS VIDARE

Wennerholm: De kommer bara dra ifrån

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Hockeyallsvenskan

AIK Ishockey

Ishockey