Mats Rosseli Olsen får ett rejält straff av disciplinnämnden.

Den 31-årige Frölunda-forwarden fick matchstraff efter huvudtacklingen.

Nu stängs han också av i fem matcher och får böta 37 375 kronor.

Frölunda HC

I slutet av den andra perioden borta mot Örebro fick Mats Rosseli Olsen lämna matchen.

Huvudtacklingen mot Linus Öberg tog illa, men Örebro-forwarden kunde spela vidare i matchen.

Situationsrummet skrev i sin anmälan: ”När det återstår 3.55 av andra perioden så sker det en checking to the gead av Frölundaspelaren Mats Rosseli Olsen. Örebrospelaren Linus Öberg driver in pucken och kampar om den med en Frölundaspelare. Mats Rosseli Olsen kommer in med fart som tredje spelare i situationen och vänder upp ryggen vid tacklingen som träffar endast huvudet på Linus Öberg. Mats Rosseli Olsen äger hela ansvaret för att tacklingen inte ska träffa huvudet på Linus Öberg som inte kan försvara sig då han är i kamp med en annan Frölundaspelare.”

Handlar om återfall

Disciplinnämnden bedömer att tacklingen träffade endast huvudet och att den utdelades mot plexiglaset: ”Mats Rosseli Olsen kommer in i situationen som tredje man och motspelaren har ingen möjlighet att försvara sig. Tacklingen medförde stor skaderisk.”

PLUS: JÄTTELISTA: Här är kioskpriserna i SHL & hockeyallsvenskan

Straffet påverkas också av att det handlar om återfall, eftersom Mats Rosseli Olsen också stängdes av i oktober för fightning mot Per Åslund i Färjestad.

Då tog han tog ett grepp runt huvudet och slog honom i ansiktet.

Tufft läge i Frölunda

Ställningen i torsdagsmatchen var 1–0 till Örebro och hemmalaget vann till slut med 3–2.

Frölunda har stora frånvaroproblem då många ledande spelare går skadade: Max Friberg, Christian Folin, Ryan Lasch, Jacob Nilsson och Pontus Johansson.

På de fyra senaste matcherna har det blivit tre förluster och laget har fallit till femteplatsen i tabellen med leva matcher kvar att spela.

Veckans bortaturné avslutas i Timrå på lördagskvällen efter matcherna mot Örebro och Oskarshamn.

Döms för filming

22-årige backen William Worge Kreü i Oskarshamn döms också till 5000 kronor i böter för filmning.

Situationsrummet har angett: ”När det gått drygt fyra minuter av matchen så blir det en dubbelutvisning för tripping och diving. Skellefteåspelaren Joakim Lindström utvisas mindre straffet tripping vilket sker genom att Oskarshamnsspelaren William Worge Kreü förstärker situationen. William Worge Kreü lyfter upp sin vänstra skridsko framåt samtidigt som han sätter sig på rumpan och på det sättet lurar domaren att ta en trippingutvisning på Joakim Lindström.”

Skellefteå vann matchen mot Oskarshamn i Västerbotten med 5–3.

Efter lördagsomgången väntar en dryg veckas landslagsuppehåll på grund av Beijer Hockey Games i Malmö.