Sjätte raka HV-segern efter sent avgörande

Uppdaterad 2021-10-14 | Publicerad 2021-10-13

Tyler Vesel avgjorde för HV71 mot Modo med 24 sekunder kvar.

HV71 var på väg mot säsongens första poängtapp.

Men förhandsfavoriten är fortfarande obesegrat i hockeyallsvenskan efter Tyler Vesels avgörande – med 25 sekunder kvar.

– Vi var på väg ur matchen flera gånger, säger dock en kritisk Tommy Samuelsson i C More efter 3–2-segern.

Sällan, om ens någon gång, har hockeyallsvenskan haft en lika stor förhandsfavorit som HV71.

Efter chockdegraderingen från SHL i våras har Jönköpingsklubben rustat rejält för att snabbt ta sig tillbaka till finrummet igen.

Och säsongsinledningen i landets näst högsta hockeyserie kan knappast vara bättre.

Efter 7–2-krossen i seriefinalen mot Karlskoga senast åkte HV71 upp till Örnsköldsvik och hämtade hem tre nya poäng.

Trots en mardrömsstart.

Avgjorde med 25 sekunder kvar

Redan två minuter in i kvällens match mot Modo släppte HV71 in ett baklängesmål, men drygt tre minuter senare hade laget vänt. Pucken studsade rätt flera gånger för Jesper Kokkonen innan han distinkt kunde sätta kvitteringspucken. Kort senare skrinnade Jonathan Davidsson sig fri och lyfte upp pucken i nättaket.

Men HV:s NHL-värvning var knappast nöjd med spelet.

– Vi lyckas göra mål, men kollar vi upp där så skjuter vi bara fyra skott. Vi är inte i närheten av vara så bra som vi vill. Vi åker runt och tappar puckar, vi måste ta ansvar, sa Davidsson i C More i första periodpausen.

Befogad kritik, förmodligen. Det det var snarare Modo som skapade de hetaste målchanserna och sent i matchen kom kvitteringen när Emil Wahlberg hittade nätmaskorna.

Kritisk trots segern

Men HV skulle bli vinnare – trots allt.

När alla väntade på förlängningsspel etablerade gästerna ett sista tryck i anfallszonen och det slutade med att målkungen Tyler Vesel sköt in 3–2 – med 25 sekunder kvar.

Men trots sjätte segern på lika många matcher var inte HV-tränaren nöjd med spelet.

– Så klart skönt att få det sena målet. Men det kändes som att vi var på väg ur matchen flera gånger. Under stora stunder är Modo bättre än oss. Vårt puckansvar är alldeles för dåligt i matchen, säger Tommy Samuelsson i C More.